Comunicat sindical unitari: Reivindicacions del personal docent de la pública del Departament d’Educació. Posicionament dels grups polítics sobre l’educació pública davant de les eleccions 14F

Els grups polítics que han estat al Govern justifiquen el seu posicionament en contra d’algunes reivindicacions amb l’argument que suposen un salt molt gran amb relació als recursos actuals. Però el que no diuen és que ells són els responsables d’aquesta diferència entre els recursos actuals i els que serien desitjables. Igual que ho són que no s’arribi a invertir ni la meitat del 6% que diu la mateixa LEC.

No podem confiar que es compleixin els compromisos electorals per si sols. Ja tenim experiència en promeses que no s’han complert. La millor forma de garantir que es compleixin les mesures i la que els sindicats proposarem els propers dies a les nostres companyes és la mobilització des d’ara i fins finals de curs per garantir que aquestes mesures d’urgència siguin una realitat el pròxim curs.

Comunicat sindical unitari

La reversió de les retallades presents a l’educació pública a Catalunya que patim des de fa més de deu anys i que ha anat en detriment de la qualitat educativa i les condicions de treball als centres educatius, és inajornable. Els sindicats sotasignats, amb l’objectiu d’informar tant els treballadors i treballadores com la societat en general, ens hem reunit amb els grups parlamentaris, davant de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya que es durà a terme aquest diumenge vinent 14 de febrer, amb l’objectiu de fer-los arribar la plataforma reivindicativa unitària i demanar-los-en el seu posicionament explícit.

Enguany, amb la manca de recursos evidents per fer front a la pandèmia, hem vist i constatat com des dels centres tots els professionals han estat a primera línia tot i la manca de mesures de seguretat i la mancança de personal. El professorat i personal d’atenció educativa mereixem un respecte per la feina que fem, i la recuperació de les retallades brutals que encara patim, ha de ser un dels punts claus del pròxim govern de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, els hem exhortat a prendre el compromís d’arribar al 6% del PIB que la mateixa Llei d’Educació de Catalunya reconeix i que els diferents governs han anat obviant i no prioritzant en les darreres legislatures, sempre amb arguments de disponibilitat pressupostària.

Els sindicats d’educació continuarem pressionant en un moment prou delicat en què cal una aposta clara pels serveis públics i la reversió immediata de les retallades de drets i condicions arrabassades a partir del 2010 al conjunt de treballadors i treballadores d’educació. La reversió és inapel·lable.

Desitgem que el futur govern i la futura conselleria d’educació es comprometi a aquest retorn. De manera unitària, els sindicats d’educació, ens comprometem a mobilitzar tot el professorat, i cadascun dels centres, activant i convocant les assemblees de treballadores, amb l’objectiu de revertir, mitjançant totes les mobilitzacions, les condicions que actualment patim als centres educatius.