[Comunicat temporals] Tothom a la vaga! 15, 16 i 17, 29 i 30 de març

COMUNICAT CONJUNT DE TREBALLADORES TEMPORALS DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA. 

ARA és el moment d’aturar-ho TOT, abans no sigui massa tard.

Les següents Plataformes d’Interines i laborals temporals, cadascuna al seu grup de Telegram (si sou d’algun d’aquests col·lectius us podeu afegir per col·laborar): PIAA (Auxiliars administratives), PITEEI (Tècniques Especialistes d’Educació Infantil) PINDOC (Interines Docents de Catalunya), ja avisàvem des de fa temps que ens volen fer fora i contractar a gent més jove i abaratir encara més l’educació a Catalunya, som el 100% de les TEEIs i el 50% del PAS i docents.

I així, amb tot, aquest és el tracte rebut cal a lo públic, sense recursos, precaris, retallant contínuament. L’atac continuat a tot allò públic és indecent i descarat: lestreballadores temporals de l’educació ho estem patint juntament amb la resta de retallades aberrants, tenim un alt risc d’acomiadament.

És el problema laboral més greu que s’ha donat mai a l’administració pública i afecta de manera directa als centres públics. Us imagineu que volguessin acomiadar i juguessin amb la feina de 100.000 persones de 5000 empreses diferents d’arreu de Catalunya?  Doncs això és el que està passant a ajuntaments, escoles, diputacions, residències, agents rurals…

Les treballadores del PAS, el Personal d’Atenció Educativa (com són  les TEEI), i  el cos docent, som imprescindibles per al funcionament de les escoles i dels instituts. Volem destacar la situació de les vetlladores que estan externalitzades i exigim la seva internalització i regulació laboral des del Departament.

Estem totes convocades a la vaga de 5 dies, malgrat que a alguns sindicats no els interessa perquè la petició de FIXESA i ESTABILITAT de les que ja hi som tindria més força i ho volien evitar-. 

Aquests sindicats majoritaris, situats al nivell del conseller Cambray, coincideixen a tractar-nos amb menyspreu, quan som una peça clau del motor dels centres educatius i de la societat. 

Cal revertir-ho tot, calen recursos, recuperar la dignitat i les ganes de defensar allò que és de tothom. 

Per l’alumnat, per les famílies, per la societat, cal defensar allò públic i l’estabilitat de les treballadores.

Exigim que la reivindicació de fixesa sigui considerada com una de les peticions prioritàries: l’Estabilitat Laboral per a totes les persones que ja estem treballant i patim des de fa anys (dècades) FRAU DE LLEI PER ABÚS DE TEMPORALITAT (més de 3 anys seguits contractades a una plaça estructural i estable amb miserables contractes temporals, saltant-se així la llei europea del 1999).

Fem crida a tothom a sumar-se a la totalitat de la vaga i  defensar amb força i dignitat els nostres drets. 

De manera paral·lela, també volem defensar l’escola pública i de qualitat tal com ens la mereixem famílies i alumnes. Exigim respecte per a les treballadores i una educació pública forta i garant de la igualtat social.

TOTHOM A LA VAGA, ELS 5 DIES!!!                PRESSIONANT és COM ACONSEGUIREM DRETS!!

Ara és el moment d’aturar-ho TOT i que l’Administració compleixi les lleis. Prou vendre fum, MENYS MÀRQUETING I MÉS QUALITAT!