Convoquem a la vaga a l’ensenyament públic el 16M

Manifestació Barcelona – 12h Plaça Universitat. Tarragona – 12h Plaça Imperial Tarraco. Manresa – 12h Plaça de la Ben Plantada.

Serveis mínims.

cgt_vaga_16m.pdfHem decidit en assemblea d’afiliades i afiliats convocar a la vaga d’educació pública del proper 16 de maig. Reiterem les consideracions sobre aquesta convocatòria que fèiem en fer-se pública per part de la resta de sindicats convocants:

  • Compartim que el moment polític actual suposa una oportunitat per pressionar i poder revertir les retallades que encara patim. La derogació del Decret Wert, que recomana el retorn a l’horari lectiu i la reducció de les ràtios deixa en evidència al Govern de la Generalitat, que va ser el primer en aplicar retallades a nivell estatal i està quedant-se l’últim per revertir-les. Si han trobat diners per augmentar la plantilla dels Mossos d’Esquadra, amb la pressió necessària els han de trobar per revertir les retallades a l’educació pública.
  • Que la resta de sindicats faci ara aquesta convocatòria de vaga ratifica allò que des de CGT dèiem abans i després de la vaga que vam fer el passat 29N: que no havíem de supeditar la mobilització a que hi hagués o no aprovació de nous pressupostos i que amb pressupostos prorrogats també és possible revertir les retallades si exercim la pressió necessària per fer-ho possible.
  • Des de CGT Ensenyament vam insistir que, amb o sense pressupostos, calia donar continuïtat a la vaga del 29N i que aquesta continuïtat s’havia de construir des de baix, amb debats i assemblees als centres per tal de decidir de la manera més àmplia possible quan i com convocar noves vagues de manera que, quan aquestes es convoquessin, ja estiguessin treballades i debatudes pel màxim de treballadores i treballadors.
  • Si la resta de sindicats (els que van convocar al 29N i els que no) s’haguessin implicat activament a potenciar i estendre a la resta de territoris els debats i assemblees necessàries per donar continuïtat a les mobilitzacions per revertir les retallades, segurament ja haguéssim dut a terme prou mobilitzacions contundents com per assolir els nostres objectius i/o aquesta convocatòria que ara es planteja estaria molt més treballada als centres i tindria, per tant, molta més força que en els termes que ara es fa.

Tot i les mancances esmentades i el poc temps, des de CGT Ensenyament ens comprometem a treballar aquesta vaga als centres i fem una crida a fer assemblees a escoles i instituts per parlar-ne. Alhora, i per poder revertir totes les retallades pendents, fem una crida a la resta de sindicats a impulsar assemblees conjuntes per tal que decidim entre el màxim de treballadores i treballadors si es desconvoca o no la vaga en cas de que s’assoleixi una part de les demandes de la Plataforma Reivindicativa abans la mateixa, i sobre com continuem després del 16M.

Reiterem la necessitat de construir espais assemblearis de debat i decisió de base, als centres i zones. Només si les decidim de la forma més àmplia possible, les mobilitzacions que duguem a terme comptaran amb la implicació i participació necessària per revertir totes les retallades i recuperar i millorar les nostres condicions com a treballadores i treballadors.

CGT Ensenyament BCN, 25 d’abril del 2019

plataforma_reivindicativa_vaga_16m-2.pdf

Plataforma unitària
VAGA A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

L’educació pública catalana està endèmicament infrafinançada. No acompleix ni de lluny el 6% establert per la LEC. Des del 2017 que el Govern no ha impulsat cap mesura a l’educació pública que millori substancialment la seva qualitat. Les retallades que es van aplicar de forma «extraordinària» des del primer moment de la crisi, encara no han estat revertides després de sis anys de creixement econòmic. Tampoc s’han desenvolupat els acords i lleis que permeten la reducció de l’horari lectiu. Això ha generat un greu deteriorament de les condicions laborals i, per tant, de la qualitat de l’ensenyament públic.

Per tot això, volem la negociació del retorn d’aquestes retallades per poder treballar amb les condicions necessàries per una educació pública de qualitat.

Així plantegem la següent plataforma reivindicativa:

  1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable. Recuperació de l’horari de permanència del professorat de Secundària.
  2. Reducció de les ràtios. Cap tancament de grups a la Pública.
  3. Retorn d’altres condicions retallades com: la precarietat laboral als centres educatius (conversió dels terços de jornada en mitges jornades i estabilització personal interí i substitut), retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys, increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, Formació Professional pública i de qualitat, retirada del Decret de Plantilles (39/2014), etc…

Si el Departament d’Educació es nega a negociar i acordar aquestes millores, els sindicats sotasignats emprendrem un seguit de mobilitzacions inclosa una vaga a el 16 de maig.

Fem una crida al conjunt dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament Públic de Catalunya a debatre la necessitat de la vaga als centres, a organitzar-la i a secundar-la.

USTEC·STEs (IAC) CCOO I-CSC ASPEPC·SPS CGT UGT

whatsapp_image_2019-05-13_at_16.57.07.jpg

plataforma_16m.png

image_pdfimage_print