CRIDA A LA MOBILITZACIÓ A L’INICI DEL CURS. Construïm la lluita per revertir les retallades

Aquest és el comunicat unitari dels diferents sindicats de l’educació pública i una proposta conjunta de calendari de mobilitzacions per l’inici del proper curs 16-17. Com s’explica al comunicat l’objectiu de la proposta és poder construir des del mes de setembre una lluita amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública.

Des de CGT creiem que per poder aconseguir les reivindicacions que es plantegen al comunicat, haurem de decidir la continuïtat d’aquestes mobilitzacions entre totes i tots, i hauran de ser progressives i prou contundents. En aquest sentit, creiem que per poder veritablement revertir les retallades, aquestes mobilitzacions hauran de derivar cap a la construcció, de la forma més àmplia possible, de la vaga que entre totes i tots decidim.

cartell20s.jpg
Crida a la mobilització inici curs 16-1720S Color

20S B/N
CONSTRUÏM LA LLUITA PER REVERTIR LES RETALLADES!!
I SI CAL… CONSTRUÏM LA VAGA!!

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ A L’INICI DEL CURS 2016-17

Construïm la lluita per revertir les retallades

Els sindicats de l’ensenyament públic volem cridar a la mobilització a tot el personal dels centres educatius públics de Catalunya per manifestar el nostre rebuig unitari a l’acció de govern de l’actual conselleria d’educació perquè:

  • Implica una política educativa clarament continuista que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.
  • Ha empitjorat les condicions de treball dels professionals del Departament d’Ensenyament: l’horari lectiu, l’horari fix als centres de secundària, les hores de coordinació i desdoblaments, el cobrament del juliol del personal substitut, l’estabilitat del personal substitut i les pagues extres en són exemples clars.
  • Impulsa el tancament de línies públiques de P3, rebutjat pel propi Parlament de Catalunya. La solució no pot ser cap altra que reduir les ràtios, cosa que a més milloraria la qualitat de l’educació de l’alumnat. També cal donar solució a la masificació dels centres de Secundària.
  • Imposa l’extensió del pla pilot dels nomenaments de substitucions o la definició de perfils de llocs de treball específics, que suposen la pitjor fórmula de concreció del desplegament de la LEC als centres educatius.
  • Promou una avaluació externa opaca i injusta de l’alumnat, centres i professionals que hi treballen que va en detriment de la qualitat educativa.

Front l’aparent oposició a les polítiques educatives impulsades pel Govern central, existeix una clara manca de voluntat política real per evitar l’aplicació de la LOMCE a Catalunya, així com per revertir les retallades imposades tant pel govern de l’Estat com pel govern de Catalunya.

Exigim el compromís explícit per part de la conselleria de fer tots els esforços suficients per garantir la qualitat educativa als nostres centres i cridarem als i les professionals d’Ensenyament a les mobilitzacions i aturades necessàries per aconseguir-ho.

  • Anul·lació dels punts de l’acord de govern on s’elimina la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys i el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.
  • El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària. •
  • Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
  • Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.
  • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.

Per tot això proposem iniciar un procés de mobilitzacions contundents des d’ara mateix. Us adjuntem un calendari d’accions, mobilitzacions, assemblees i claustres a partir del dia 1 de setembre i us demanem que el pengeu a un lloc visible dels vostres centres i que en feu difusió. L’objectiu de la proposta és que el curs no comenci amb normalitat i poder treballar per mobilitzacions majoritàries, inclosa la vaga, amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública.

USTEC·STEs (IAC) CCOO CGT UGT ASPEPC-SPS

mobilitzacions_inici_curs_2016-17.jpg