Crida intersindical a l’organització i la mobilització del professorat

comunicat_intersindical.pdfDurant els propers mesos, els sindicats sotasignats ens adreçarem a tots els centres educatius públics de Catalunya amb l’objectiu de compartir una estratègia de lluita col·lectiva fins a finals del curs 19/20.

L’estratègia que hem portat fins ara, entenem que no ha donat prou bons resultats. Malgrat alguns guanys com la recuperació d’una de les dues hores lectives que ens van augmentar durant les retallades, hem vist noves retallades com els acords de govern que no han permès la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys i d’altres sense cost econòmic com l’aprofundiment de l’aplicació del decret de plantilles, el manteniment de l’horari de permanència a secundària, com en els pitjors moments de no cobertura de les substitucions, o l’augment d’una burocràcia amb aplicatius que tots i totes sabem que no ajuden a ningú.

Aquesta vegada l’estratègia que presentarem als centres educatius no serà un dia de vaga per fer pressió. La proposta ha de ser compartida i assumida per les assemblees de treballadors i treballadores dels centres de tot Catalunya o no serà. Volem discutir, parlar, compartir i si es veu bé col·lectivament, establir una plataforma reivindicativa que aconseguim guanyar mitjançant un calendari de mobilitzacions que culmini, si és necessari, amb una vaga indefinida.

Punts a millorar en els quals coincidim tots els sindicats sotasignats són:

  • Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2020/21 com a reivindicació irrenunciable. Recuperació de l’horari de permanència del professorat de Secundària.
  • Reducció de les ràtios. Cap tancament de grups a la Pública.
  • Formació Professional pública i de qualitat. Aturada de la reforma curricular.
  • Retorn d’altres condicions retallades com: la precarietat laboral als centres educatius (conversió dels terços de jornada en mitges jornades i estabilització personal interí i substitut), retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys, increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, retirada del Decret de Plantilles (39/2014).

Aquesta plataforma, però, la volem acabar de decidir amb vosaltres.

Us demanem que participeu activament en les assemblees que convocarem als vostres centres, que ens convideu a les assemblees que pugueu convocar des dels centres i que us impliqueu en una lluita que tots i totes sabem que si no la guanyem, veurem com les nostres condicions laborals i la qualitat de l’educació continuaran empitjorant.

assemblees_vaga_indefinida.jpg?1581690572

Cartell Assemblees (PDF)

Comunicat intersindical per imprimir

Per aconseguir l’èxit en les nostres reivindicacions és imprescindible que els sindicats i el professorat anem units en una mateixa estratègia de lluita.

PROU RETALLADES, ESTABILITZACIÓ DEL PERSONAL INTERÍ I RETIRADA DEL DECRET DE PLANTILLES
4-3.png

crida_unitaria.jpg

comunicat_intersindical-2.png