Davant la vaga votada pel professorat de presons. Respecte pel que han decidit!

SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE VAGA DEL 14 DE DESEMBRE

Companyes i companys:

1.- A l’assemblea del 26 d’octubre de 2007 vàrem decidir de comú acord tots i totes les presents (professorat, CCOO, USTEC, CGT) establir un calendari de visites sindicals per tal que tot el col·lectiu sense excepcions estigui informat de les conseqüències un mal decret i per explicar i recollir les diferents sensibilitats. Es van fer visites a tots els centres, amb l’excepció de Girona i Figueres.

2.- Després d’un nova assemblea, el 24 de novembre, es valora que la ronda de visites confirma que la majoria de professorat vol la modificació del decret de traspàs a educació presentat per l’administració. S’aprova el document unitari elaborat amb totes les esmenes al decret i un pla de treball per defensar les esmenes al decret que inclou l’enviament de correus i la vaga amb mobilització pel 14 de desembre (coincidint amb la mobilització que fan les escoles d’adults. S’envia a tots els centres per ratificar la vaga. Com a garantia de suport a la vaga es decideix que no sigui suficient que els “sí” a la vaga siguin més que els “no”, sinó que sumin la meitat de tot el col·lectiu.

3.- El divendres 30 es fa el recull dels resultats i es constata que una majoria del professorat està disposat a secundar la vaga: 51% vota sí, superant el resultat sumat del vot no, l’abstenció i els companys/es que no han participat. El dimarts 4 de desembre es formalitza la tramitació de la vaga per part de tots els sindicats: USTEC, CCOO, UGT, i CGT. El professorat ja ha decidit i no queda sinó tirar endavant la seva decisió.

4.- Curiosament, el mateix divendres 30 el Departament convoca una reunió urgent per dimecres. Aquesta és la tàctica de sempre de la patronal quan els i les treballadores decideixen fer mobilitzacions: Reunions imprevistes per crear expectatives i impedir que la mobilització es prepari en condicions.

La reunió no aporta cap canvi substancial com s’ha informat als centres:

– Es manté l’article 3 amb la dependència funcional del/de la director/a del centre penitenciari.

– El decret de traspàs continua sense establir que les escoles tinguin un pressupost propi, ni sense que ningú es faci responsable dels equipaments.

– El decret de traspàs està acabat, ha passat ja tots els tràmits i les promeses de properes reunions tenen com a objectiu la desmobilització, i com a contingut només els acords posteriors dels dos departaments.

5.- Però el problema és que sense donar res a canvi, l’efecte desmobilitzador funciona, doncs amb la ratificació de la convocatòria de vaga del 14 s’ha aturat el pla que incloïa:

1) Roda de premsa la setmana passada per anunciar la vaga i els motius.

2) Cartes al director i comunicats de premsa aquesta setmana des dels centres i sindicats i preparació a fons de la vaga.

6.- No pot ser que deixem que el Departament jugui amb nosaltres i ens deixem qüestionar el nostre dret a decidir. El procediment ha estat exemplar, poques mobilitzacions s’han fet posant tanta cura en l’explicació, la participació i decisió de tots i totes les que en definitiva fareu la vaga. Cal el màxim respecte a aquest dret a decidir.

7.- Desenganyeu-vos: estem en la mateixa situació que al juliol de 2006. no ha canviat res i és la darrera oportunitat que tenim per manifestar la nostra disconformitat. Cal seguir amb la convocatòria de vaga del 14 i mobilitzar-nos. Queden molts pocs dies per a que el traspàs sigui efectiu i amb el decret ens juguem les condicions de futur de la nostra feina. Ara és el moment!

10 de desembre de 2007