Deixem de ser una illa amb la campanya “Desmilitaritzem l’educació”

Des de “Desmilitaritzem l’Educació” s’ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar a la Consellera d’Ensenyament que retiri la invitació a l’exèrcit per participar en el Saló de l’Ensenyament 2016  #SalóSenseExèrcit.

Us animem que signeu per donar suport a la petició:

Sra. Meritxell Ruiz i Isern

Consellera d’Ensenyament

Sra. Roser Soley

Directora del Saló de l’Ensenyament

Benvolguda Sra. Ruiz

Benvolguda Sra. Soley

Del 9 al 13 de març de 2016 es durà a terme el Saló de l’Ensenyament organitzat per la Fira de Barcelona i coordinat pel Departament d’Ensenyament.

Com cada any, la presència de l’Exèrcit espanyol en aquest esdeveniment provoca el rebuig i la indignació de moltes persones que acudeixen al Saló. Aquest malestar s’ha manifestat reiteradament i des de l’any 2008 la campanya Desmilitaritzem l’Educació ha realitzat accions per donar visibilitat aquest rebuig.

La participació de forces armades en el Saló de l’Ensenyament representa una contradicció als valors educatius que haurien de prevaler en aquest tipus d’activitats.

A les nostres escoles i instituts es proposen l’adopció de mesures i iniciatives per al foment de la convivència en els centres i la resolució no-violenta de conflictes, amb mecanismes com la cooperació i la mediació, vinculant individualment i col•lectivament els membres de la comunitat educativa i es situa la resolució de conflictes en el marc de l’acció educativa, com un dels objectius principals que és “capacitar els alumnes per a comprendre llur entorn i per a relacionar-s’hi d’una manera activa, crítica, cooperativa i responsable”.

Tal com ho denuncia la campanya Desmilitaritzem l’Educació, els principis de l’exèrcit s’oposen frontalment als valors i actituds als quals aspira fomentar l’educació del nostre país: la llibertat personal, la responsabilitat, la solidaritat, el respecte i la igualtat , l’equitat de gènere, i alhora, el foment de la pau i el respecte dels drets humans.

El Parlament de Catalunya en la seva Resolució 1141/X de 16 de juliol de 2015 i recentment el Consell Municipal de la Ciutat de Barcelona (ple del 26 de febrer de 2016) a través d’una declaració institucional, insten al Departament d’Ensenyament i a les autoritats responsables a no permetre la presència de l’exèrcit en aquest Saló.

Per tot això i des de la convicció que l’objectiu de les institucions i agents educatius és el foment de l’educació per la pau, pels drets humans i el desenvolupament, el respecte, la convivència i el diàleg, creiem que l’exèrcit és incompatible amb els principis que construeixen una cultura de pau.

Manifestem el nostre total rebuig a la participació de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament i demanem al Departament d’Ensenyament, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona, en qualitat d’organitzadora, de retirar-li la invitació per aquesta i les properes edicions

Les Armes No Eduquen, Les Armes Maten

Cordialment