Demanem tot el suport a la vaga indefinida convocada per PINDOC

La PINDOC ha convocat vaga indefinida a partir del 12 de juny fins final de curs, amb quatre reivindicacions clares: (1) Paralització de les oposicions amb les corresponents reparacions a les anomalies que s’estan duent a terme en tot aquest procediment (nomenament dels tribunals fora de calendari i amb errors i la inexistent publicació d’una llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos al Concurs d’Oposició), (2) Pacte d’estabilitat fins a la jubilació per aquelles treballadores amb més de tres anys treballats, (3) Cessament del conseller Josep González Cambray i els seus càrrecs de confiança i (4) Blindatge de les sol·licituds per municipis com a zones mínimes de treball. 

Dilluns 12 de juny a les 11h manifestació des de Plaça Urquinaona a Plaça Sant Jaume, on es farà una “sentada” per estudiar opos.

Tota la info de la vaga, actualitzada, aquí: https://plataformainterinesdocents.wordpress.com/vaga-indefinida/

Des de CGT hem dut una lluita constant i incansable des de l’inici de tot el procés, convocant assemblees, informant les treballadores del gran ERTO que suposaria la famosa Llei de l’Icetazo, convocant vagues i mobilitzacions, fins a aconseguir la convocatòria d’un concurs de mèrits, amb la força col·lectiva de totes les treballadores, plataformes i sindicats combatius. Per desgràcia, però, el Departament d’Educació no ens ho està posant fàcil, i no només no ha tret totes les places necessàries al concurs de mèrits per a l’estabilització de totes les treballadores en abús de temporalitat; sinó que està convertint en un veritable circ les oposicions que se celebraran el pròxim 1 de juliol, afegint més incertesa i angoixa entre les participants.

El context en què estem és un desori, a només tres setmanes de la realització de les proves, no s’ha publicat el llistat d’admeses i excloses, els nomenaments dels tribunals s’ha fet tard i amb interminables errors (cosa que venint del departament no ens sorprèn), han canviat les bases de la situació d’aprenentatge sense cap avís previ i no hi ha cap atenció ni telefònica ni personal per resoldre els dubtes infinits que sorgeixen. 

La mala gestió afecta directament a les treballadores, que amb un final de curs agònic, s’han d’enfrontar a unes oposicions de fireta sense haver tancat el concurs de mèrits sense la informació necessària i amb un calendari que el departament no compleix (les llistes definitives i els recursos d’alçada encara estan per resoldre). No només és que siguin unes oposicions desorganitzades i improvisades, és que no són unes oposicions ordinàries, ja que o entres o vas fora (segons el que està escrit a la Llei 20/2021 i que ningú ha sortit a donar més explicacions al respecte). 

La CGT sempre hem estat al costat de les treballadores, defensant-les i empoderant-les, vam dur a les aules i als carrers la possibilitat del concurs de mèrits, vam lluitar per les places, hem sortit per denunciar el maltractament que estem patint les docents, i ara, com no podia ser d’una altra manera, donarem suport a aquesta vaga. 

Des de CGT demanem solidaritat amb totes les afectades. El maltractament a tot el col·lectiu docent per part del Departament d’educació és descomunal, especialment al col·lectiu interí. Si en toquen a una, ens toquen a totes. Cap interina al carrer, les que hi som ens quedem!

CGT Ensenyament, juny 2023

Tota la info de la vaga, actualitzada aquí.

Consideracions importants de la PINDOC de com secundar la vaga indefinida

🔴 Els dos primers dies són els més importants.

🔴 Si no fas vaga, però pots venir igualment a les manifestacions fora de l’horari lectiu, t’animem a unir-te al #TsunamiDocent

🔴 Pots començar la vaga quan vulguis i acabar-la quan vulguis mentre estigui convocada.

🔴 Pots fer els dies que vulguis de vaga dins la convocatòria.

🔴 No és obligatori avisar al centre.

🔴 Si hi ha juntes d’avaluació i exàmens no has d’intervenir per res, no pateixis.

🔴 Quan vinguis a les manifestacions porta xiulets, botzines, cassoles, cartells i tot el que consideris per donar visibilitat a la causa.