Denunciem a l’IMEB a lnspecció de Treball

Des que va començar la Pandèmia l’Imeb ha anat donant instruccions de manera improvisada, amb retard i en moltes ocasions sense consultar amb la part social, elaborant protocols poc clars o inexistents i des de fa un temps ja no convoquen reunions al comitè de salut ni contesten als mails amb les nostres demandes.
Les últimes setmanes ens han arribat diversos casos de sospita de contagi de COVID-19 tant d’infants, educadores o famílies i les escoles s’han sentit perdudes i desprotegides davant d’aquesta situació, ja que l’Imeb no ha donat instruccions clares ni té, ara per ara, un protocol de què fer davant d’aquesta situació.
El cas de d’una de les nostres escoles bressol, on un membre de la comunitat educativa va donar positiu en COVID-19, va desembocar en un seguit de despropòsits, Riscos Laborals de l’IMEB no va saber respondre i va emplaçar la responsabilitat a què l’equip educatiu truques al 061, els quals van dir que havien d’anar totes les persones amb contacte amb el cas positiu als CAP’s, un cop van anar van rebre diferents instruccions, uns s’havien de fer les proves, altres havien de romandre a casa, altres fer vida normal…
Hem escrit al Cap de Riscos Laborals de l’Ajuntament demanant que des de l’Ajuntament ajudin als tècnics de salut laboral de l’IMEB en les seves tasques i així evitar els problemes que estan sorgint, per tenir instruccions clares per ara i de cara al setembre.
En altres gerències de l’Ajuntament s’estan coordinant molt millor amb el comitè de salut, inclús les empreses privades amb els equips de suport estan funcionant amb millors protocols.
A causa de la falta d’instruccions i protocols i la indiferència cap a nosaltres i al col·lectiu per part de l’IMEB per tot el que ha anat succeint durant aquests mesos, la setmana passada vam posar una denúncia a Inspecció de Treball. (Veure denuncia).
També em enviat un mail a totes les escoles preguntant si han detectat algun cas o símptomes de contagi. Si sou conscients d’algun cas de possible contagi, no dubteu en contactar amb nosaltres.
Continuarem informant!