Denunciem SERUNION per impagament a les vetlladores del departament d’educació

cgt_ensenyament_denuncia_serunion.pdfBasic Serveis Educatius és una de les societats integrades al holding de SERUNION que el passat mes de gener va guanyar el concurs de serveis de vetlladores del Departament d’Educació a Tarragona, Lleida i Girona. Ara, el conjunt de les 800 persones que integren aquest col·lectiu en aquestes demarcacions es veuen afectades pels abusos laborals per part de l’empresa contractant i per la inacció de l’administració educativa.

Aquestes treballadores s’han trobat que l’import de la nòmina del mes del març només inclou el pagament dels primers 12 dies, és a dir, fins al dia que es va decretar el tancament dels centres. La informació que han rebut ha estat confosa des d’un inici. Primerament, algunes van rebre un missatge per part de Basics amb la comunicació de la imminent aplicació d’un ERTO. A posteriori, la mateixa empresa va rectificar aquesta informació explicant a les vetlladores que aquesta mesura no es tiraria endavant.

La sorpresa ha estat ara, en el moment del cobrament de les nòmines, quan el col·lectiu ha vist que els seus ingressos no corresponen al de permís retribuït, però alhora no se’ls ha aplicat cap ERTO, ja que aquest ni s’ha iniciat i per tant, tampoc s’ha comunicat.

Des de CGT Ensenyament volem assenyalar els responsables d’aquesta irregularitat, que són SERUNION, per aprofitar-se de les treballadores, especialment en moments tan difícils i també el Departament, que posa l’educació al servei del mercat provocant que es robi la nòmina a les persones que es fan càrrec de l’alumnat més vulnerable. Situacions com la que estem vivint demostren la necessitat d’internalitzar els serveis públics, fet que hem reclamat sempre des del sindicat.

D’altra banda, entenem que els representants sindicals (i les seves organitzacions) de l’empresa citada són els que haurien d’engegar una campanya per denunciar la situació però donat que alguns dels seus treballadors, davant la inacció dels seus representants sindicals, s’han posat en contacte amb CGT Ensenyament traspassant-nos la situació, considerem que és urgent actuar.

Per tot això, CGT Ensenyament exigeix
El pagament immediat per part de SERUNION a les vetlladores
El cessament del conveni del Departament d’Educació amb SERUNION
En cas d’aplicació d’ERTO, cosa que no acceptem, exigim que els treballadors i treballadores cobrin el 100% del salari.

FEDERACIÓ CGT ENSENYAMENT CATALUNYA

photo5775871990052271036.jpg