[Dilluns 5 – Concentració] Contra l’empresonament de la solidaritat: Lola Llibertat!

Concentració dilluns 5 a les 10h al Consolat Grec de Barcelona (c. Freixa, 6 – FGC Bonanova).

El passat diumenge, la companya de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona, Lola Gutiérrez, va ser empresonada per la policia grega per ajudar a un refugiat kurd a viatjar a Barcelona. Els càrrecs demanats per la policia estan tipificats entre 5 a 10 anys de presó i depenent de l’humor del jutge assignat podria haver quedat en presó provisional fins el judici. Finalment, el jutge ho ha rebaixat a un delicte per ’assistir a una persona extracomunitària a abandonar el país”.

La companya va declarar haver actuat com ho ha fet tota la seva vida, “per convicció política i solidaritat”, un cas més en el llarg historial d’una activista exemplar en la lluita pels drets socials. Malgrat la rebaixa en la petició de delicte del jutge, la policia grega ha fet servir l’ús de prerrogatives especials i la manté encara entre reixes per considerar-la un ‘perill per l’estat’. D’aquest forma es vol fer escarni i humiliació amb la companya com a exemple per a d’altres solidàries que creguin que les persones valem més que les lleis repressores dels estats.

Lola llibertat! El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya mostrem el nostre rebuig amb l’actuació de la policia grega, braç executor de la política criminal de l’Unió Europea vers els refugiats. Exigim el seu alliberament immediat. En cas que es vulgui fer un cas exemplaritzant la CGT no restarà de braços creuats amb aquest atac contra la solidaritat.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

cyx3_5cxcaeuuqv.jpg