Educació atén la petició feta per CGT Ensenyament, i altres agents, i obre la porta perquè les persones opositores puguin ajornar la seva prova a causa del temporal de neu

Ahir dissabte vam veure situacions dramàtiques de treballadores i treballadors que no arribaven als seus tribunals opositors a conseqüència del temporal de neu que va patir Catalunya. A les inclemències climatològiques s’afegeix el despropòsit de la data del concurs d’oposició i que, donada la situació d’emergència sanitària, des de CGT ja vam criticar i demanar el seu ajornament automàtic. A més, les persones que van aconseguir opositar manifestaven i denunciaven les males condicions de benestar amb què van haver de fer la prova, ja que les temperatures a les aules eren molt baixes, cosa que incomodava molt. A això cal  sumar la ja angoixant situació de cada persona provocada per tot aquest procés.

Segons dades del Departament d’Educació, de les 5.970 persones per accedir al cos de professorat de secundària, un total de 158 persones no ha pogut accedir als 152 tribunals per dur a terme les proves, fet que suposa un 2,7% sobre el total d’aspirants. Aquesta situació ha derivat en les pressions rebudes per part dels diferents agents sindicals i la Plataforma d’Interines Docents. Tot plegat ha fet que des de fonts del Departament d’Educació ja hagin deixat entreveure que atendran les peticions fetes i que estudiaran cada cas i permetran fer la prova a les persones que no es van poder presentar per causes del temporal i ho puguin justificar.

Des de CGT Ensenyament, celebrem que sigui així i restarem atents que totes les opositores puguin tenir aquesta possibilitat. Si no és així, prendrem les mesures que creguem necessàries.

D’altra banda, fem una crida a què totes aquelles treballadores afectades, que no siguin ateses per part del Departament d’Educació en les seves reclamacions, contactin amb nosaltres, i les ajudarem. Tenim clar que al final aquesta solució no és més que un pedaç davant el despropòsit d’aquestes oposicions, però almenys obre la possibilitat perquè les persones opositores puguin acabar aquest concurs.

10 gener 2021

CGT ENSENYAMENT CATALUNYA