[Places exhaurides] Educar és transformar. Escola d’estiu CGT Ensenyament

De l’1 al 7 de juliol. Curs telemàtic de 30h reconegut pel Departament d’Educació.

Des de CGT Ensenyament hem preparat una Escola d’Estiu amb la intenció de reflexionar al voltant de diferents temes relacionats amb l’educació pública.

Serà de 30 hores, telemàtic i gratuït. A més, està reconegut pel Departament d’Educació i, per tant, facilita el cobrament del mes de juliol de les persones substitutes i dona mèrits de cara oposicions, triennis i concursos de trasllats.

L’horari de les ponències i debats serà de 9:00 a 14:00. A banda, hi haurà una hora de treball personal cada dia a la tarda per tal de completar les 30 hores del curs.

Apunta’t a través del següent formulari (limitat a 70 places). T’hi esperem!

L’escolarització de masses ha sigut, des dels inicis, un camp de batalla entre els interessos del capital i els estats i els interessos de les classes populars i treballadores. Des de fa un temps no són poques les empreses que intenten traure profit i benefici amb l’excusa del que anomenen “innovació”.

Sovint tracten de vendre’ns per innovació qualsevol cosa amb un aspecte “novedós”, sense relacionar-ho amb la tradició històrica dels moviments socials i obrers per construir una educació al servei de les classes populars, com per exemple les escoles racionalistes, el CENU, els MRPs, les xarxes d’escoles i de docents… En altres ocasions, es pretén obviar qualsevol reflexió necessària sobre les finalitats socioeducatives. I és que, més enllà del com, és important tindre clar per què i per a què eduquem.

En aquest sentit, és fonamental comprendre que l’educació en general i l’educació pública en particular té un compromís ineludible amb la transformació social. Per això cal tindre-ho present i no perdre mai de vista aquesta qüestió en l’esfera pública, especialment quan les forces reaccionàries tracten de frenar qualsevol avanç en aquest sentit. Cada vegada que el nacionalcatolicisme o la ultradreta intente posar censures i vetos parentals a propostes coeducadores i al treball bàsic en valors respectuosos amb els drets humans, respondrem amb contundència, amb més formació i amb la multiplicació exponencial d’iniciatives transformadores.

Per reflexionar, debatre i traçar col·lectivament línies de treball i propostes didàctiques al voltant d’aquestes qüestions, i d’altres com un ús crític de les noves tecnologies o el debat sobre la jornada escolar, des de la CGT Ensenyament ens trobem la primera setmana de juliol en una nova Escola d’Estiu -tot i la nova normalitat que ens obliga a la virtualitat- per construir l’educació nova que portem als nostres cors i que l’estem fent créixer a cada instant, a cada centre, colze a colze.