EL DEPARTAMENT ADMET LA QUEIXA DE CGT ENSENYAMENT: la possessió de la targeta sanitària no serà condició per accedir a l’automostra

comunicat_rectificacio_cribatges.pdfLa denúncia pública de CGT Ensenyament ha fet reaccionar al Departament d’ Educació, que ara permetrà que el personal no empadronat a Catalunya i sense la targeta sanitària de l’Institut Català de la Salut, no quedi exclòs de fer se l’autotest

Coincidint amb la setmana de la reobertura dels centres educatius i amb l’inici de la gestió del cribatge adreçat al personal docent, part dels treballadors i treballadores del Departament d’Educació s’han trobat amb la sorpresa que se’ls ha exclòs de la possibilitat de fer-se les automostres. En molts casos, la notificació oficial que han rebut és que per fer-la, necessitaven tenir empadronament a Catalunya i estar en possessió de la targeta sanitària de l’Institut Català de Salut.

Des del sindicat vam fer públic que l’exigència d’aquestes condicions és intolerable ja que l’única condició per fer-se la prova havia de ser la prestar serveis al Departament amb independència del seu empadronament.

Després de fer pública la nostra queixa, el departament ha rectificat i ha fet saber als centres que tot i que la possessió de la targeta seria imprescindible, atenent el moment en què estem, tothom qui vulgui, podrà accedir a l’automostra.

Trobem inadmissible que s’hagi donat aquesta situació, que ens fa sospitar que els cribatges anunciats no vagin més enllà d’una campanya mediàtica del departament d’Educació. Entenem que si la finalitat real és la d’evitar evitar la propagació del virus a través dels contactes que es produeixen en els centres escolars, aquesta situació s’hauria d’haver evitat.

Des de CGT Ensenyament celebrem la rectificació del departament i restarem amatents perquè es faci efectiva.

CGT Ensenyament
16 de gener de 2021