Els sindicats d’ensenyament ens hem tancat al Departament davant la negativa de revertir les retallades

Ahir 2 de maig, a la mesa sectorial d’Ensenyament, on la CGT vam anar com assessores, els 6 sindicats amb representació a Ensenyament vam decidir tancar-nos per fer pressió i mirar d’aconseguir la reversió d’algunes retallades abans d’haver de convocar una vaga de l’Ensenyament públic. 
Tot i que aquest no és el model d’acció sindical de la CGT, atès que creiem que les millores s’aconsegueixen amb la mobilització de totes les treballadores i treballadors; vam decidir que calia la unitat sindical per mirar d’aconseguir la reversió d’una part de les retallades. 
Així, representants de tots els sindicats d’Ensenyament han passat la nit al Departament d’Educació a l’espera d’una resposta positiva per part de l’administració. 
Les nostres reivindicacions de mínims són: 
• El restabliment irrenunciable de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal.
• La reducció de les ràtios i garantir cap tancament de grups a la Pública.
• L’inici d’un veritable procés negociador per revertir la totalitat de les retallades.
Aquest matí però, en la reunió de la mesa, l’administració ha tornat amb una nova negativa davant les nostres demandes de mínims. 

Hem argumentat que, tot i no haver pressupostos, és possible ampliar partides pressupostàries a través de decret llei, com s’ha fet per la contractació de Mossos d’Esquadra i bombers. Però el govern no sembla disposat a millorar l’educació pública. 
Per això, aquest matí, tots els sindicats han anat a registrar la convocatòria de vaga pel dia 16 de maig. 
Seguirem informant de qualsevol canvi en les negociacions i us demanem que estiguem alerta i participem de totes les possibles convocatòries. 
MENYS POLICIA I MÉS EDUCACIÓ!

PREAVÍS DE VAGA