En defensa del personal substitut

substituts_canvi_d_incidencia_en_nomenanment_dep_d_educacio.pdfCGT Ensenyament exigeix al Departament d’Educació mantenir els llocs de treball dels substituts/es que per canvi d’incidència en el nomenament i donat que amb l’estat de cessament d’activitat lectiva no es duen a terme nous nomenaments, es quedarien en situació d’atur laboral. Mesura que deixa en una situació de DESPROTECCIÓ I GREUGE COMPARATIU PER LES PERSONES SUBSTITUTES AFECTADES ja que els i les docents que estan treballant en els centres educatius quedarien en situació més vulnerable, que les persones que treballant per empreses privades a les qual se les ha obert un expedient de regulació temporal d’ocupació, ERTO les quals passarien a cobrar la prestació de l’atur sense que els constés com prestació consumida. Cosa que els i les docents substituts/es no els hi passaria ja que estarien fora d’aquesta mesura i tan sols cobrarien la prestació dins dels criteris generals .

Així mateix UN SISTEMA MÉS JUST PER LA CONTRACTACIÓ O NOMENAMENTS TAL COM VENINT RECLAMANT CGT ENSENYAMENT DES DE TEMPS ENRERE NO HAGUÉS DEIXAT A L’ATUR a totes aquelles persones que cobrint una Incapacitat temporal han vist com el sistema actual els deixa sense treball en presentar els/les titulars altes mèdiques i l’Administració tenir tancat el procediment de nous nomenaments.

CGT proposem contractes anuals o nomenaments anuals o els més llargs possibles pels substituts/es que cobriríem les IT al llarg del curs del personal docent i evitarien aquestes situacions d’atur laboral entre un nomenament i altre.

image_pdfimage_print