En suport a les direccions amenaçades per l’Estat

en_suport_a_les_direccions_amenacades_per_l_estat.pdfLa CGT Ensenyament de Catalunya està compromesa en la defensa de drets i llibertats i dóna suport a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre, emmarcat en el dret que considerem, tenen tots els pobles de decidir el seu destí inclòs el dret d’autodeterminació.

Rebutgem l’escalada repressiva que ha iniciat l’Estat a Catalunya amb l’objectiu d’aturar el referèndum: detencions, denúncies, intervencions d’impremtes, confiscació de cartells, prohibicions d’actes, amenaces a les manifestacions…

La setmana passada el Delegat del govern va enviar una carta a les direccions dels centres públics de Catalunya amenaçant-los sobre les conseqüències de participar en el referèndum. Aquesta setmana els mossos, per ordre de la Fiscalia, estan identificant i interrogant a les direccions que han rebut instruccions per col·laborar amb l’1 d’octubre. Els mossos també han rebut ordres de precintar els centres educatius que són col·legis electorals al referèndum. Davant aquests fets, la CGT condemna l’actuació intimidatòria de l’Estat Espanyol i fem una crida a mantenir els col·legis oberts. Exigim que cap persona sigui represaliada.

Un altre cop l’Estat ataca drets i llibertats i fa servir la fiscalia de l’estat per aplicar mesures polítiques d’acord amb els seus interessos. Considerem del tot innacceptable la deriva autoritària de l’Estat i encoratgem la comunitat educativa a participar en les mobilitzacions. També exigim a la consellera d’educació estar a l’alçada de les circumstàncies i donar el recolzament necessari als i les seves treballadores.

La CGT d’Ensenyament, davant la gravetat de la situació, dóna suport a la convocatòria de vaga general del 3 d’octubre. La classe treballadora no es pot quedar al marge, cal emprar l’eina més potent que tenim per aturar la repressió i en defensa dels drets de les treballadores, la vaga. Fem una crida a la resta de sindicats de l’ensenyament a donar suport aquesta convocatòria.

CGT Ensenyament
27 de setembre del 2017