ES RETALLEN LES SUBSTITUCIONS!!

El Departament ha suspès tots els actes de nomenaments per cobrir les substitucions fins el 14 d’abril. D’aquesta manera continua amb la política restrictiva a costa de l’ensenyament públic i deixa en atur durant aquest període a milers de substituts i substitutes. Una actitud irresponsable del govern tripartit que en aplicació de la seva ERO particular carrega la crisi a l’esquena del sector més precari dels docents.

El Departament té previst també que els nomenaments d’interins i substituts a partir del dia 27 d’abril es facin telemàticament als Serveis Territorials de Maresme, Vallès Occidental, Terres de l’Ebre i al Consorci d’Educació de Barcelona. Actualment ja funciona “experimentalment” als SSTT del Baix Llobregat, i sense esperar a fer una valoració dels problemes que està donant a través de la Junta de Personal (amb la representació sindical), pretenen estendre-ho a d’altres delegacions . No estan garantides la transparència, la voluntat de l’interí/na en la tria de llocs de treball ni el cobriment de les substitucions des del primer moment.

El Conseller, d’esquenes a la comunitat educativa, es planteja no cobrir les substitucions inferiors a 15 dies. El que suposaria un important pas enrere més en les millores per l’ensenyament públic, i un estalvi pel Departament que el permetrà continuar incrementant la subvenció a l’escola concertada.

Des de CGT denunciem aquestes mesures d’agressió a l’ensenyament públic i cridem el professorat a continuar les mobilitzacions fins la dimissió del Conseller i per una canvi en la política educativa.

PEL COBRIMENT DE TOTES LES SUBSTITUCIONS DES DEL PRIMER DIA!