Escàndol: Rigau fulmina el finançament de les llars d’infants i augmenta un 17% els diners per concerts educatius !!

El títol de l’article del diari El País sobre el pressupostos d’ensenyament que prepara la Generalitat pel 2015 “Rigau fulmina el finançament de les llars d’infants municipals” és prou greu. Però des de CGT volem cridar l’atenció sobre el següent paràgraf:
“També augmenta un 17% la partida destinada als concerts educatius, fins als 1.020 milions. El sector concertat apunta que el problema és que en anys anteriors s’havia planificat una retallada dels concerts, només sobre el paper, que en realitat no es va executar i ja fa anys que l’import de mil milions es manté gairebé invariable”.

Dues consideracions d’escàndol:

1.- Les partides per concerts de la privada augmenten un 17% i depassen ja els 1.000 milions. És a dir hi ha 150 milions d’euros més per la privada!! 3 cops el que es gasta per exemple en beques de menjador per tot Catalunya (quan el passat curs es van denegar per falta de recursos el 15% de les demandes al Baix Llobregat). Les partides per concerts ja es mengen més del 20% de tot el pressupost de 4400 milions d’ensenyament (bressol, primària, secundària, universitat…). És a dir, sí que hi ha diners pel que volen!

2.- Encara més greu si és possible! Resulta que les retallades anunciades aquests darrers cursos a la concertada no s’han portat a terme!!! És a dir, no només eren molt inferiors a les retallades de la pública, sinó que no es van fer!!!! Els 1.000 milions que s’han retallat als pressupostos d’ensenyament (dels 5.400€ el 2009 als 4.400€ del 2015) han estat només per la pública i les treballadores i treballadors.

Tot això ho volen tapar amb el debat sobre la paga addicional i les substitucions, però que no ens prenguin el pèl. Això no pot passar sense resposta… és un escàndol! Al gener cal fer mobilitzacions i aturar aquest espoli a l’ensenyament públic!

El País