Escola La Sínia, Molins: retallada d’oferta de línies

NOTA DE PREMSA

PROBLEMES MATRICULACIÓ A L’ESCOLA PÚBLICA LA SINIA DE MOLINS DE REI

Els sindicats USTEC, CCOO i CGT denunciem criteris de matriculació decidits pel Departament a l’escola pública La Sínia de Molins de Rei. Inexplicablement el Departament ha decidit obrir una sola línia de P3 en aquesta escola, tot i la protesta de famílies i sindicats i la demanda del propi centre.

L’escola La Sínia és de construcció molt recent i de doble línia. Aquest curs hi ha 32 nens i nenes per la matrícula de P3 que ja tenen germans i germanes en el centre i una filla de mestra que també ha manifestat la voluntat de matricular-la. Només amb aquest criteri l’única línia permesa des del Departament d’Educació ja estaria més que plena i forçaria a que famílies del centre haguessin de portar els seus fills/es de P3 a d’altres centres de la localitat mentre els germans es queden a l’escola.

La Sínia és l’únic centre del barri i els darrers cursos hi ha hagut una demanda important de matriculació.

Els sindicats s’han adreçat per carta a la Regidora d’Educació de l’Ajuntament del municipi i a la directora dels Serveis Territorials del Baix Llobregat, darrera responsable de la decisió. Sense reunió, l’ajuntament respon que no comparteix el criteri del Departament , mentre la directora dels S.S.T.T. no respon i es nega a l’entrevista que els sindicats hem demanat.

Amb el procés iniciat una part del mal ja està fet, doncs encara que el Departament accepti obrir la segona línia, és normal que davant la incertesa, algunes famílies que podien haver demanat la Sínia en primera opció hagin optat per altres centres.

Aqui sota teniu les cartes enviades a la Sra. Olga Adroher com a Directora dels ST del Baix Llobregat i a la Sra. Laura Duran, regidora d’educació de l’Ajuntament de Molins de Rei