Èxit de la vaga de presons i de la concentració d’adults del 14D

Èxit de la vaga d’escoles de presons

La majoria del col•lectiu de professorat d’escoles de presons, procedents de diversos punts de Catalunya, s’ha concentrat aquest matí a la Pça de Sant Jaume de Barcelona, per entregar una carta adreçada al President de Generalitat, sr. Montilla, expressant el profund rebuig al projecte de decret de traspàs dels centres des de Justícia a Educació, que prepara l’Executiu.

El professorat demana que el traspàs de centres des de Justícia a Educació que tindrà efectes a 1 de gener del 2008, sigui complert i sense trampes, que s’assoleixi el ple reconeixement del dret dels internes i internes a l’educació, que la dependència orgànica i funcional dels centres i el professorat sigui d’Educació, com per exemple que els centres gestionin un pressupost propi. i coordinada però no subordinada al règim penitenciari i a la direcció de la presó

Al Palau de la Generalitat han estat rebuts per Jordi Menéndez director de Relacions externes de la Presidència que s’ha compromès a estudiar les demandes i informar-ne al president.

Seguint amb les activitats organitzades en la jornada de vaga convocada unitàriament per l’assemblea de professorat i els sindicats USTEC, CCOO, ASPEC, UGT i CGT, el professorat s’ha desplaçat davant la Conselleria d’Educació, on estava concentrat el professorat d’escoles de formació de persones adultes, i han fet entrega una carta pel Conseller Maragall amb les mateixes demandes.

Adjuntem fotos de la concentració.

Assemblea de professorat d’escoles en centres penitenciaris.

CONCENTRACIÓ DE PROFESSORAT D’ADULTS DAVANT D’ EDUCACIÓ:

Aquest matí s’ha realitzar una concentració de més d’un centenar de professors/es davant la Conseleria d’Educació. Reclamen que el Departament respecti els compromisos signats amb els representants del professorat, especialment pel que fa al ple reconeixement del dret de les persones adultes a l’educació, i a una plaça pública. Aquest dret ha estat qüestionat per l’incompliment de l’acord signat i que aquest curs per la manca de professorat ha deixat a centenars de persones adultes sense plaça, i que s’agreuja de cara el proper curs quan el Departament anuncia congelació de plantilles i oferta educativa.
A més demanem que el Departament faci efectives les acreditacions d’estudis compromeses (català, castellà, informàtica i idiomes,…).

A la concentració han arribat el professorat de presons que estava en vaga, tot reclamant un traspàs dels centres d’educació de les presons a Educació complert i sense trampes.

Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes de Catalunya
(integren sindicats CCOO, USTEC i CGT i representants del professorat).

Clica aquí per llegir la carta lliurada al Conseller