Èxit rotund de la 1a vaga del personal laboral d’educació.

Ahir el personal laboral d’atenció educativa del departament d’educació ens vam manifestar davant del departament d’educació per exigir millores de les nostres condicions laborals així com una mesa de negociació real. I la jornada va ser tot un èxit. Malgrat les campanyes de desmobilització que van protagonitzar certs agents socials, el personal PAE està més fort i més unit que mai. Els piquets informatius vam recórrer totes les seus de partits polítics per deixar-los ben clar qui és el PAE i per traslladar-los les inquietuds de les manifestants personalment. 

Les reivindicacions que més es van sentir van ser:

  • La reclassificació de la categoria laboral.
  • El desplegament real del decret d’inclusiva. 
  • L’atenció al 0-3 amb la reducció de ràtios, l’equiparació del calendari escolar i la dotació de personal especialitzat per a l’alumnat amb NEE. 
  • Millora en les condicions laborals.
  • Reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.
  • El mes de juliol per a formació.
  • 6% del PIB per a  educació. 

Les treballadores vam demostrar que ja estem fartes del menyspreu que contínuament el departament exhibeix cap a totes les TEEI, TIS, EEE, AEE, EDU i FIS. Estem molt enfurismades i disposades a dur la lluita als carrers. Si el departament no vol escoltar ni negociar haurà de gestionar vagues, concentracions i manifestacions. Fa massa temps que reclamem i esperem millores.

L’objectiu de la jornada de vaga era situar les nostres reivindicacions en un context polític de campanya electoral. I podem afirmar amb el cap ben alt que aquest objectiu ha estat assolit. Més de 400 treballadors vam cridar: Sí, sí, sí! El PAE ja és aquí! 

Per tot això, aquesta vaga va ser tot un èxit de les treballadores lluitadores, valentes i solidàries.

No ens conformem amb les engrunes. Volem el pa sencer.