FPA. Nota de premsa. Concentració 5 novembre

Roda de premsa. “Darrera de cada porta, una llista d’espera”

Més de 7000 alumnes en llista d’espera a les escoles d’adults públiques

La Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes (constituïda per representants del professorat i els sindicats USTEC•STEs, CCOO i CGT) denunciarà dimecres la manca de respecte del govern cap el dret a l’educació de les persones adultes. Facilitarem als mitjans de comunicació les dades d’un estudi fet escola a escola que constaten que com a mínim 7.500 alumnes que s’han quedat sense plaça aquest curs. A la roda de premsa hi participaran representants dels centres.

Aquesta realitat dels centres públics d’educació de persones adultes contrasta amb la campanya que fa la Generalitat davant la crisi “darrera de cada porta una oportunitat” per incentivar que treballadors/es en atur es formin. Per això el lema de la campanya de denúncia és : “Darrera de cada porta, una llista d’espera”.

Amb la decisió del Departament d’Educació de congelar els grups i les plantilles aquest curs, s’incompleix per tercer any consecutiu l’acord signat l’11 de maig del 2006 pel qual la Generalitat es comprometia a augments del 20% de les persones adultes anuals ateses pels centres públics. El nivell de participació en els centres de FpA del Departament d’Educació no arriba ni a l’1% de la població i només un 3% de la població adulta catalana fa algun tipus de formació, molt lluny encara de la mitjana de la Unió Europea, que se situa en un 10%, i del 5’1% de la resta de l’estat.

La Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes reclama a l’Administració mesures concretes -recursos i professorat- per reduir les llistes i atendre i garantir el dret a l’educació.

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS

Roda de premsa
Dimecres 5 de novembre
11’30 a Plça. Sant Jaume

Atenció gràfics: es podrà prendre imatges d’una gran pancarta que visualitza el que hi ha darrere de cada porta.

Més informació: – Núria Calatayud
– Joan Sebastià (USTEC•STEs)
– Joan Manrubia (CCOO)
– Josep Lluís del Alcázar. (CGT) 677977866

Barcelona, 3 de novembre de 2008.

Mesa de l’Educació de les Persones Adultes de Catalunya