#ILPsEnMarxa #Dretsalcarrer

CGT ensenyament s’adhereix a la campanya ILP EN MARXA mitjançant la qual els dies 18, 19 i 20 de setembre tindrà lloc una marxa per a posar en l’agenda política les iniciatives legislatives populars que es troben en curs en aquest moment a Catalunya:

La ILP per l’Educació Pública

La ILP Habitatge
La ILP Renda Garantida de Ciutadania

ilpmarx2.jpg

Manifest de les #ILPsEnMarxa: El Poble mana!

A tota la gent, col·lectius, moviments i organitzacions que pensen que cal anar més enllà de les eleccions, que el poble mana i que, si triem representants, aquests hauran de governar obeint.

Prop de 400.000 signatures recollides per les ILPs: contra els desnonaments i la pobresa energètica, per la renda garantida i per un nou sistema educatiu, són una mostra clara del fet que el poble no només vol autogovernar-se sinó que sap com fer-ho.

Aquest esforç de debat popular al voltant de com organitzar la societat obre el camí per a un procés constituent, des de la base, que trenqui amb el règim del 78.

Arriben temps d’eleccions i molts partits polítics faran promeses per guanyar vots, promeses les quals ningú garanteix que siguin complides. Des de les #ILPsEnMarxa volem posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l’habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.

Amb la “renda garantida universal” reconeguda per l’estatut de Catalunya s’acabaria amb la gana i amb la xacra de 200.000 persones que viuen per sota el llindar de la pobresa.

Amb les mesures proposades a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica es garantiria un habitatge digne i adequat a tota la població.

Amb la ILP per un nou sistema educatiu es garantiria una educació pública universal, laica, co-educadora, democràtica i en català de bressol a universitat.

Amb el decàleg proposat per la marea blanca de Catalunya es garantiria un servei nacional de salut públic i universal i de qualitat-

Així, aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l’obertura d’un procés constituent des de la base. El poble mana, volem decidir-ho tot: com garantir també els drets LGTBI, drets de les dones, drets laborals, papers sense contracte, transport públic i de qualitat, gestió sostenible dels recursos… i d’altres reivindicacions benvingudes.

Exigim l’amnistia per a totes les persones represaliades per lluitar per un món més just. Exigim la derogació de la llei mordassa i el tancament de tots els CIEs i la fi dels abusos policials.

Diem ben clar que els pobles manen, i que el poble català vol la sobirania plena, també l’energètica i l’econòmica. Sabem que si no es deixa de pagar el deute i es continua seguint els dictats de la troika (FMI, BCE i UE) i ens imposen tractats com el TTIP no hi haurà serveis públics com demostren els atacs ferotges d’aquestes institucions al poble grec.

Per tot això des de les #ILPsEnMarxa ens mobilitzarem el 18 i 19 de setembre. Marxarem pel territori i confluirem a Arc de Triomf per marxar plegades a Pla de Palau. Reivindiquem pa, habitatge, educació, sanitat, treball i llibertats. Volem autogovernar-nos i animem, a tota la gent i organitzacions que ho vulguin, a signar el manifest, recordant que els compromisos s’han de complir.