L’institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet aconsegueix el pla semipresencial pel qual s’havia convocat vaga

comunicat_terra_roja.pdfSanta Coloma de Gramenet, 27 d’octubre de 2020. L’assemblea de treballadores de l’Institut Terra Roja ha decidit desconvocar la vaga per haver assolit els objectius plantejats.

La direcció d’aquest centre d’alta complexitat de la corona metropolitana de Barcelona va dissenyar un pla d’incorporació de l’alumnat on s’optava per fer un inici de curs semipresencial el qual va rebre la negativa del departament d’educació. Aquest pla comptava amb un ampli suport de la comunitat educativa —famílies, alumnat, PAS i docents— a l’inici de curs. Fruit d’aquesta negativa les treballadores van convocar oficialment una vaga per cada dimecres de manera parcial. Finalment el departament ha accedit a negociar i ha acceptat les reivindicacions dels treballadors integrant al centre en un pla pilot d’educació semipresencial que es desenvoluparà al llarg d’aquest curs 2020-21.

El Departament d’educació ha proposat a l’institut d’entrar al Projecte d’Educació Híbrida del Laboratori de Transformació Educativa. En aquest sentit, l’assemblea de treballadores entén que s’han acomplert les seves demandes. Les quals eren, que el Pla del centre fos avaluat seguint criteris sanitaris, pedagògics i socioeducatius, que es dotés de recursos i poder tornar a un model híbrid, per tal de poder reduir les ràtios i els contactes en les zones comunes.

Per altra banda, l’assemblea lamenta que aquesta experiència només es limiti als 20 centres que formen part del projecte pilot.

En aquest sentit aprofiten l’ocasió per animar als i les treballadores dels centres educatius públics de Catalunya a organitzar-se en assemblees perquè es pugui respectar el dret a la salut del personal docent i laboral i el dret a una educació de qualitat de la millor manera possible.

Assemblea de Treballadores del Terra Roja.