La defensa del català i de la lluita pel seu ús social i educatiu és imprescindible no només per a l’aprenentatge, sinó com a eina de cohesió social de l’alumnat independentment del seu origen. Cal recordar que van ser les famílies treballadores migrants d’altres territoris de l’estat les que van encapçalar la lluita per l’escola en català per tal d’evitar la segregació social. Un sol poble, una sola classe.
Nosaltres, les treballadores, tenim molt clar que la llengua cal defensar-la dia a dia en tots els espais físics i virtuals. Carrer a carrer, escola a escola, barri a barri, comarca a comarca, assemblea a assemblea i píxel a píxel. És per això que celebrem la iniciativa del Correllengua a la ciutat de Reus per aquest 2024. Un acte en què reivindiquem el català com a eina de cohesió social i d’entendre el món.
Des de CGT sempre hem tingut clara la defensa del català des d’una perspectiva de classe. També tenim molt clar que, si volem que la immersió i promoció lingüística siguin realment efectives, no podem anar de la mà d’escoles privades i concertades i de partits i fundacions que tenen certa responsabilitat en la segregació escolar existent i en la manca de recursos per a dur a terme una immersió lingüística efectiva. Així, vam impulsar amb altres col·lectius la Plataforma Pública i En Català i l’hem defensat dia a dia.
Per aquest motiu, des de Deixa de ser una illa-CGT Ensenyament al Camp volem animar a tota la comunitat educativa dels centres educatius públics de la ciutat de Reus a participar del Correllengua i desbordar els carrers aquest 26 d’octubre. Alhora, i sent conscients que cal anar més enllà de les aules, us animem a organitzar-vos dia a dia als vostres centres de treball, barris i pobles per defensar la llengua, la qual cosa vol dir lluitar, també, contra la segregació escolar i les desigualtats socioeconòmiques d’aquest sistema podrit.