l’Ajuntament de Badalona, a instàncies de la moció presentada en col•laboració amb el Grup de l’Auditoria del Deute de Badalona, és el primer de tot l’Estat (Català i Espanyol) que declara il•legítima una part del seu deute; reconeixent que aquest va ser contret sense respondre als interessos dels ciutadans/es.

[CAT]
Benvolguts/des companys/es,

Ahir, dimarts 25 de Juny, vam viure un moment històric: l’Ajuntament de Badalona, a instàncies de la moció presentada en col•laboració amb el Grup de l’Auditoria del Deute de Badalona, és el primer de tot l’Estat (Català i Espanyol) que declara il•legítima una part del seu deute; reconeixent que aquest va ser contret sense respondre als interessos dels ciutadans/es. La moció va ser presentada pel grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona conjuntament amb ICV-EUiA, i va ser recolzada per CIU i PSC, amb l’abstenció del PP. Concretament, es declara il•legítim l’interès dels préstecs ICO, que el BCE deixa als bancs a menys de l’1% i aquests ho presten als ajuntaments al 5% o més per pagar als proveïdors. L’aprovació d’aquesta moció suposa un canvi de paradigma, ja que cap administració pública havia declarat abans com a il•legítim un deute.

El grup Auditoria del Deute Badalona va intervindre ahir al Ple Municipal per denunciar la perversió del mecanisme del deute i assenyalar l’estafa que suposa un deute il•legítim contret a esquenes de la ciutadania i contra els interessos d’aquesta. Les entitats financeres que van fer préstecs a l’Ajuntament de Badalona dins del marc del Plan de Pago de Proveedores 2012 establien uns interessos del 5,54%, tot i que havien rebut aquest diners a interessos inferiors a l’1% procedents del Banc Central Europeu (entitat pública). Aquest préstec ICO representa un benefici per a les entitats financeres implicades de 2,098 milions cada any aproximadament. Recordem que es tracta de diners públics que passen a mans privades, per tant, considerem i denunciem que aquest sistema de finançament es pervers, injust i facilita la dictadura financera, i per tant, exigim una Auditoria Ciutadana del deute per establir quina part és il•legítima i negar-nos a pagar-la. També vam denunciar que la democràcia està segrestada pels mercats financers, com va quedar patent amb la reforma de l’article 135 de la Constitució, realitzada en temps rècord a l’Agost del 2011 pel PSOE i el PP, en el qual s’estableix la obligatorietat del pagament del deute per sobre de qualsevol altre intervenció i despesa social.

Per a més informació podeu consultar:

La nota de premsa que hem redactat

La moció presentada i aprovada per l’Ajuntament

La intervenció del grup Auditoria del Deute al Ple Municipal

Tot seguit el ressò de la notícia als mitjans de comunicació:

PÚBLICO

LA VANGUARDIA

EL PERIÓDICO

BADANOTIS

LA MAREA

EL DIARIO.ES

LLIBERTAT.CAT

CATALUNYA INFORMACIÓ

VILAWEB

Agrair i felicitar a totes les persones, tant del grup Auditoria Badalona com externes a ell, que han col•laborat i han fet possible de múltiples maneres que ahir poguéssim presentar aquesta moció i donar un pas endavant contra el capitalisme i la dictadura financera que ens ofega. Esperem que això només sigui l’inici d’un llarg camí en el qual molts municipis se sumeixen. Juntes podem!

#NoDevemNoPaguem

#NoÉsLegítim

#15M

#SíSePuede

#Seguim

— 
Grup Auditoria Badalona – AuditoriaBDN

NO devem, NO paguem!

Web: www.auditoriabdn.wordpress.com

Email: auditoriabdn@gmail.com


— 
e-mail: difusio.acampadabdn@gmail.com

Web: www.acampadabdn.org

Facebook: www.facebook.com/badalonaindignada

Twitter: @assembleabdn