Les Bressol juntes podem guanyar. Comunicat sobre el procés de lluita per la categoria professional

COMUNICAT PDF

Després de la concentració a la Pl. Sant Jaume, on ens vàrem aplegar unes 150 bressoleres i gràcies a l’organització i la feina de les treballadores amb el suport de la CGT, escrivint al govern i als grups municipals, cercant adhesions al manifest i fent una gran campanya de comunicació, comença a haver-hi moviments a l’administració.

La nostra reivindicació en contra d’una baixada de categoria a C1 ha arribat on calia i comencem a rebre propostes de reunions amb els responsables polítics. Celebrem també que altres sindicats donin suport a una reivindicació que la CGT va tenir clara i va lluitar des del principi de les negociacions, ara fa més d’un any.
Però l’administració no ha jugat net.

En primer lloc, el curs passat, van esperar a l’últim moment per facilitar-nos el seu dictamen jurídic respecte el desenvolupament de la categoria B per part de l’ajuntament, tot i que ja el tenien des de feia temps. Així i tot, els serveis jurídics de la CGT van fer la feina i vam publicar un escrit on s’argumenta que l’ajuntament sí que pot desenvolupar la categoria B.

Per altra banda, en l’última reunió del passat 26 de Novembre l’administració ens informava que hi havia 70 persones amb una titulació obsoleta, i que aquesta corresponia a C1, i que si volíem seguir reclamant el que ens pertocava per llei (categoria B i A2) tinguéssim en compte que estaríem deixant a fora aquestes treballadores.
Com a CGT no trobarem ni ètic ni legal el que se’ns proposava. Vam demanar repetidament a l’administració que ens especifiqués concretament quina és la titulació d’aquestes 70 persones, ja que no ens quadrava que hi hagués interines amb titulacions obsoletes segons informacions que ens donaven algunes educadores.

Divendres passat finalment ens van contestar i les nostres sospites eren certes, les 70 persones de qui ens varen parlar tenen la titulació FP2, una formació que equival a un CFGS d’educació infantil.

A continuació podeu trobar la normativa legal que ho confirma. (veure enllaç)
I en el següent Document oficial del Ministeri d’Educació, també podeu veure bé les equivalències d’FP1 i FP2. 
Trobareu titulacions en aquest  enllaç fent la recerca per “infancia”:

Ara, amb les cartes sobre la taula, esperem una reacció i una nova proposta per part de rrhh de l’ajuntament. Per això no hem d’abaixar la guàrdia. Continuem construint juntes les properes accions, seguim recollint adhesions al manifest que ja han signat 80 escoles bressol, diferents AFAs, persones individuals, l’AFFAC i Rosa Sensat, seguim participant en les assemblees i als grups de treball.

Perquè amb la força de totes, podem guanyar. El 0-3 i tant que hi és!

CGT CEB-IMEB

📎Propera assemblea:

📌Dimecres 10 de febrer. 18h                                                                        

➡️ Enllac assemblea : https://meet.jit.si/categoriabressol        

📎 Formulari d’adhesió EBMs al manifest (signeu només les escoles que no ho heu fet)