Les interines d’Escola Bressol també estem en frau de llei

 Durant aquest curs i l’anterior hem estat lluitant en contra de la proposta que ens ha fet l’administració per la pròxima convocatòria d’oposicions amb possible rebaixa de categoria laboral, un dels motius pels quals estem en contra de la proposta és l’abús de temporalitat.

Al manifest que vam signar gran part del col·lectiu es deia:

“Fa onze anys que no hi ha convocatòries d’oposicions. Tenim un gruix de personal substitut insostenible que no ha tingut oportunitat de consolidar el seu lloc de feina en molts anys. La categoria Educador/a Bressol té la taxa més gran d’interinitat de l’Ajuntament de Barcelona, quasi un 70%. Després de tant de temps les casuístiques familiars i personals de les treballadores han canviat i poden sortir perjudicades davant d’un concurs oposició.”

La nostra lluita en contra de la rebaixa de categoria va vinculada a l’abús de temporalitat que arrosseguem.

És per aquest motiu que volem fer conscients també del frau de llei en el que ens trobem les interines de les escoles bressol municipals de Barcelona.

Sabem que és un tema controvertit que crea molts dubtes. A continuació us animem a llegir la informació que ha publicat CGT Ensenyament on s’exposa el tema amb molta claredat.

Què és l’Abús de Temporalitat d’interins/es?  Com saber si es pateix abús de temporalitat?

Amb relació al que diu a l’esquerda, per la CGT la solució estructural del problema passa perquè el Govern posi en marxa el que ja s’estipula per llei a través de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), al seu article 61.6:

ARTICLE 61.6 — “en virtut de llei podrà aplicar-se, amb caràcter excepcional, el sistema de concurs que consistirà únicament en la valoració de mèrits.”

Arribats a aquest punt CGT Ensenyament està proposant fer VAGA per aquest motiu en l’àmbit estatal i /o per comunitats autònomes, encara s’està debatent sobre quan i com seria la millor manera de fer-la.

En tot cas si es fa VAGA seria convocada per dues reivindicacions:

1) Per l’educació pública

2) Per l’estabilitat del personal interí.

Així doncs, es convida a tothom a fer-la. 

Des de CGT-CEB-IMEB també volem escoltar  les treballadores i entre totes pensar en com ens afecta aquesta qüestió i quines accions podem portar a terme. 

Adjuntem una enquesta per saber la teva opinió, preguem que sigui contestada per tot el personal de bressol, sigui interina o no.

ANAR A L’ENQUESTA 

Per altra banda i per poder discutir les possibles accions, la PINDO – USTEC – INTERSINDICAL – CGT Ensenyament – PITEEI convoquem a totes les interines a una assemblea el proper dimarts 11/5 a les 18h.

La temporalitat al sector de l’educació pública a Catalunya ha augmentat arribant a percentatges com mai havia succeït del 40% pels docents i 99% per les TEEIs.

➡️ Mentrestant l’ administració segueix convocant PROCESSOS SELECTIUS massius que NO SÓN CAP GARANTIA com diu la sentencia del TJUE per la consolidació del lloc de treball.

➡️ Des de diferents sindicats i plataformes reclamem LA FIXESA pel col·lectiu interí, ja sigui amb les modificacions normatives existents, ja sigui amb sentències judicials

🚨🚨🚨 Us convoquem a una assemblea telemàtica:
📆 Dimarts 11 de MAIG
🕕 18h

A l’enllaç: https://meet.jit.si/AssembleaFixesaEducacio

➡️ Per tal d’ acordar entre totes ACCIONS i MOBILITZACIONS per aquest final de curs i exigir al departament sancions al frau de llei pels interins amb més 3 anys treballats.

Us esperem ‼️