L’Escola Àngel Guimerà anuncia noves accions per evitar el seu tancament

AMPA ESCOLA ÀNGEL GUIMERÀ. La Comunitat Educativa de l’escola Àngel Guimerà anuncia noves accions durant aquesta setmana per defensar l’escola i evitar el seu tancament.

Manifest i full de recollida de signatures

manifest_tancament_guimera-2.pdfDes de l’AMPA i la resta de la comunitat educativa de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer han anunciat avui que segueixen dempeus i disposats a defensar l’escola i lluitar per preservar la seva sostenibilitat. L’escola viu amenaçada per l’anunci per part del departament d’educació, amb connivència amb la Paeria de Balaguer, que el curs 2020-2021 no oferirien més places de P3, i així, anar tancant progressivament l’escola. La baixa natalitat i la segregació escolar són les dues excuses que han esgrimit per prendre tal decisió, cosa que les famílies desmenteixen.

La setmana passada el director del departament d’educació a Lleida, Carles Vega, va visitar l’escola per explicar a els fets a les famílies. Aquesta reunió va destacar per la tensió entre ambdues parts, i les famílies no van quedar convençudes dels motius, manifestant la seva indignació. Fruit d’aquesta indignació, es van concentrar dijous passat la Plaça del Mercadal per anar plegades al ple municipal i demostrar així la seva disconformitat amb la situació. Durant el ple, el govern liderat per ERC va desestimar una moció en defensa de l’escola que va presentar el PSC i que va ser recolzada per la resta de grups municipals.

Aquests cops semblarien fer enrere a qualsevol, però mai més lluny d’això, la comunitat educativa ha decidit prendre part activa i ha anunciat noves accions i mobilitzacions per revertir la situació. Per aquesta setmana han programat una sèrie d’accions per seguir denunciant el tancament de l’escola i l’atac de l’administració catalana i local contra l’educació pública en benefici de l’escola concertada. A més, des de la comunitat educativa insisteixen en la necessitat i voluntat de treballar per mirar de canviar el model segregador i buscar, tant des d’una perspectiva política com pedagògica, aquelles eines per revertir aquest model, tot i que reconeixen que el principal responsable és i ha de ser l’administració.

Així, les accions que tenen programades per aquesta setmana seran:

  • Dimecres 5 de febrer, 17.15h. Xocolatada popular reivindicativa al pati de l’escola. I es presentarà el manifest en defensa de l’escola. Aquest berenar serà obert a tothom. Amb el manifest s’iniciarà una recollida de signatures de suport a l’escola.
  • Dijous 6 de febrer, 9.00h. Concentració de famílies a la Plaça Mercadal.
  • Divendres 7 de febrer, 19.30h. Diferents col·lectius (sindicats d’ensenyament, moviments socials i partits polítics de Balaguer) convoquen una reunió per buscar propostes, accions i solucions que evitin el tancament.
  • Es proposarà fer un mural al poble amb artistes i infants de l’escola.

NO AL TANCAMENT DE L’ESCOLA ÀNGEL GUIMERÀ!
NO AL TANCAMENT DE L’ESCOLA PÚBLICA!

Balaguer, 4 febrer 2020
AMPA ESCOLA ÀNGEL GUIMERÀ

xocolatada_popular.jpg

assemblea_guimera.jpg