Llei de formació i qualificació professional de Catalunya

La nova FP integrada, deprendrà de Presidència

Centres educatius, empreses i entitats dedicades a la formació, fins ara depenents d’Ensenyament, per una banda, i Empresa i Ocupació, de l’altra, quedaran integrats dins la Xarxa del Sistema de Formació i Qualificació Professionals, que haurà de garantir que comparteixin els mateixos criteris a l’hora de facilitar informació, orientació, qualificació i acreditació de coneixements. El símbol d’aquesta equiparació dels estudis seran els centres integrats, un centenar d’espais a tot Catalunya -d’aquí a deu anys vista- que amb una mateixa plantilla i infraestructura oferiran formació inicial, ocupacional i continuada conjuntament, a més d’informació i orientació.

La llei suposa el reconeixement definitiu de la formació dual.

Les decisions les prendrà una Comissió Rectora que dependrà de presidència i estarà formada per Generalitat, sindicats i empreses.

Es crearà una comissió rectora, que dependrà directament del departament de Presidència. Estarà integrat pel Govern, l’administració local, les organitzacions empresarials i els sindicats, amb la particularitat que, en la presa de decisions, la Generalitat tindrà el 60% del pes, i sindicats i empreses, el 20%, respectivament. Un repartiment de responsabilitats que no ha acabat de convèncer els dos últims actors.

Calendari de desplegament de la nova llei de FP

– Dossier adjunt a la nota de premsa del Departament:

Dossier de la Llei de formació i qualificació professional de Catalunya

llei_fp.pdfLLEI 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals.

La nova llei de FP.