Llibertat Pablo Hasél

Comunicat del Secretariat Permanent de CGT Catalunya per la detenció de Pablo Hasél

Tot just fa una estona, els Mossos d’Esquadra entraven a la Universitat de Lleida per empresonar el cantant Pablo Hasel. El motiu: dir de forma alta i clara veritats com punys: que la monarquia es corrupta, que la policia reprimeix i tortura, que el sistema judicial té un doble (o triple) raser, que la burgesia ens explota i que el sistema polític actual és l’hereu del franquisme. Ho compartim i ho fem nostre.  

L’empresonament de Pablo Hasel s’ha fet amb múltiples complicitats. La primera, la del govern de l’estat on forces polítiques que diuen ser d’esquerres no han mogut un dit per evitar un nou empresonament d’un cantant per la seva denúncia política. La segona, la del govern de la Generalitat de Catalunya que és el responsable últim dels Mossos d’Esquadra, que aquesta matinada han assaltat la Universitat de Lleida. La tercera, dels molts silencis que han donat cobertura a aquest empresonament polític. En prenem nota, tenim memòria.

Aquest nou empresonament és un atac a totes i tots nosaltres. És un atac a les organitzacions que fem nostra la denúncia de les injustícies i l’explotació i els plantem cara. És un atac directa a la lluita contra el capitalisme i els seus efectes, a la defensa de la classe treballadora. Però no és l’hora de lamentar-nos i llepar-nos les ferides ni de fer proclames des del sofà. Fem una crida a la protesta. A la protesta activa. A prendre els carrers. A mostrar que si intenten silenciar la veu del Pablo, nosaltres podem alçar la nostra. Estiguem atemptes a les convocatòries d’aquesta tarda i dels propers dies. I allà on no n’hi hagi, siguem actius i actives a organitzar-ne.

Assenyalem els culpables i còmplices. Desemmascarem l’Estat. Aturem la repressió, enfortim la lluita per la llibertat.

CGT Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya