Més de 4300 docents donen suport a la taula d’emergència docent

ted-notadepremsa-23052018-3.pdfLa Declaració Unitària que van impulsar entitats i sindicats del sector de l’ensenyament ha rebut, en dues setmanes, milers d’adhesions de mestres i professors, així com d’altres entitats i col·lectius del món de la docència.

Des del passat 7 de maig, data en la qual va començar a caminar la Taula d’Emergència Docent, aquesta plataforma formada inicialment pels sindicats CGT Ensenyament, Intersindical-CSC, UGT i USTEC·STEs (IAC), i les organitzacions ADIC Ensenyament, ANC (Sectorial d’Educació) i Docents per la República, no ha parat de rebre missatges de suport i d’adhesió de docents que s’han organitzat en assemblees als centres per tal de poder donar resposta als atacs que aquest col·lectiu professional està rebent. Des de la Taula d’Emergència Docent es valora molt positivament aquest nombre de suports, que segueix creixent «malgrat l’autocensura i la por a l’estigmatització de molts companys», tot i que també es posa de relleu la «falta de democràcia que hem detectat en alguns centres, on hem pogut constatar que la informació de la Declaració Unitària no s’ha fet arribar a tot el professorat». Per aquest motiu, segons la pròpia Taula, volen aprofitar també per «subratllar la necessitat de retornar als centres la capacitat de prendre decisions de forma democràtica en el si dels claustres, aspecte que sempre ha caracteritzat els centres educatius catalans».

En aquestes dues setmanes la TED també ha rebut suport de diverses associacions de mares i pares i consells escolars de diversos centres, així com del Sindicat d’Estudiants del Països Catalans, de la Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de Catalunya, i de la secció d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical. No ha faltat el suport d’altres entitats com les Assemblees Grogues, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o les Escoles Arrels de la Catalunya del Nord. Arran d’aquestes adhesions d’entitats i col·lectius que no són estrictament professionals de la docència, la Taula obre les portes a rebre el suport de totes aquelles persones o entitats «que se sentin interpel·lades a fer costat als docents i a la tasca que, amb tot, han de seguir duent a terme sense por». Consideren que el suport i la confiança de la comunitat educativa i de tota la societat «són claus per evitar que la repressió condicioni la feina de mestres i professors».

ted-declaracio.pdfEn aquest sentit animen a tothom que encara no ho hagi fet a adherir-se a la Declaració Unitària, enviant un email a tedocent@gmail.com.

targeto-ted-2.pdfPel que fa a les accions concretes que du a terme, a més de les concentracions del 23 de maig i la manifestació del 10 de juny, la Taula d’Emergència Docent també ha editat un targetó que difondrà a tots els centres del país, on es recullen diferents formes de contacte amb entitats i sindicats que poden donar suport jurídic i assessorament professional als docents que necessitin algun acompanyament en la situació actual de repressió. També esperen que serveixi per «donar confiança i mostrar a la resta de professorat que no està sol, que pot comptar amb el suport mutu dels seus companys de professió».

Taula d’Emergència Docent

dd38fosuqai07oi-2.jpg
Graella contactes per imprimir PDF