Per què CGT Ensenyament no convoca vaga el 12D

cgt_sobre_vaga12d.pdfFa uns dies publicàvem algunes consideracions sobre la propera convocatòria de vaga anunciada pels sindicats CCOO i UGT per al pròxim 12D.

  1. Expressàvem la nostra sorpresa pel fet que tot i haver-hi una convocatòria prèvia de vaga en el calendari, la del passat 29N, aquests sindicats no s’hi afegissin i decidissin desmarcar-se de la plataforma reivindicativa formada pels sindicats USTEC, ASPEPC i CGT Ensenyament.
  2. Ens sobtava que la vaga que han proposat per al 12D sortís amb una única reivindicació, la del retorn de les pagues extres. En primer lloc, perquè justament CCOO i UGT van acceptar recentment a la mesa de la funció pública un ajornament de l’inici de retorn de les pagues. I en segon lloc, perquè el sector públic pateix moltes altres retallades que afecten greument tant les nostres condicions laborals com la qualitat dels serveis públics.
  3. De fet, hi ha episodis que han precedit aquesta manera d’actuar per part de CCOO i UGT, com els del passat 3 d’octubre, quan amb connivència amb el Govern i la Patronal, van intentar descafeinar una vaga general convocant “l’aturada de país”, o el del 8 de març convocant aturada de 2 hores davant la Vaga General Feminista de 24 hores, entre d’altres.

Apuntàvem que des de CGT Ensenyament no volíem dividir el professorat davant les dues convocatòries i que plantejaríem donar-li continuïtat de forma assembleària, si la vaga del 12D es mantenia convocada.

El passat 29N, després de la manifestació multitudinària en què vam coincidir amb altres lluites dels serveis públics pels carrers de Barcelona, es realitzava una assemblea oberta a totes les treballadores de l’ensenyament públic de les comarques de Barcelona a proposta dels tres sindicats convocants de la vaga per donar continuïtat a les mobilitzacions. Allà es va sondejar la participació en la convocatòria del 12D i la resposta va ser negativa.

Des de CGT Ensenyament considerem important la recuperació de les pagues extres pendents de cobrar dels anys 2013 i el 2014, però creiem que les reivindicacions són moltes, i n’hi ha algunes que afecten directament el dia a dia d’alumnat i docents, deteriorant greument la qualitat de l’Ensenyament Públic. Així, des de CGT Ensenyament creiem que la vaga del 12D representa el risc d’aparcar, deixant en un segon pla, la resta de reivindicacions de la plataforma del 29N que considerem imprescindibles.

Per aquests motius, des de CGT Ensenyament, sense cap intenció de desmobilitzar ni de boicotejar cap iniciativa de vaga i de protesta, no ens sumarem a la convocatòria del pròxim 12D.

L’assemblea de treballadores de l’ensenyament públic del 29N va decidir obrir un període de reflexió i de participació, i convocar una nova assemblea el proper divendres 14D a les 18’30h, a un lloc per determinar. L’objectiu és recollir les propostes de mobilització (manifestacions, tancades, setmana de lluita, vagues, etc.) en els diferents centres i localitats, i construir un calendari de mobilitzacions de cara als pròxims mesos de gener i febrer del 2019.

copia_de_punos_2_-2.png

Volem uns pressupostos més socials que mai, i solidaris amb serveis públics tan cabdals com l’ensenyament i la sanitat. Tenim clar que les reivindicacions de la plataforma són factibles, només cal que aquesta voluntat política que fins ara ha afavorit l’augment de despesa cap a la concertada, faci un gir en benefici de l’escola pública.

QUÈ EXIGIM? PLATAFORMA REIVINDICATIVA.

– Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
– Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
– Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20 i de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
– Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
– Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
– Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
– Recuperació de poder adquisitiu: Calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
– Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
– Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
– Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
– Retorn de la inversió pública a les escoles bressol i llars d’infants.

Us convidem a sumar-vos a la pròxima assemblea i decidir entre totes:
Divendres 14 de Desembre a les 18,30h. Lloc per determinar.

Cartell per convocar assemblea continuïtat al vostre centre

Formulari en línia comunicació resultat

Full de comunicació de resultats

Correu electrònic comunicació propostes continuïtat: revertimretallades@gmail.com

CGT Ensenyament, 5 de desembre del 2018