Seguim capgirant l’Icetazo amb la vaga del 30N! Decidim sobre la seva continuïtat!

Des de la Federació d’Ensenyament de la CGT fem una crida a totes les treballadores i usuàries dels serveis públics de Catalunya a difondre i participar de la vaga i les mobilitzacions del proper dimarts 30 de novembre per a l’estabilització del personal públic interí.

Aquesta vaga, que torna a estar convocada pels sindicats que formem part de la Taula Sindical de Catalunya (CGT, IAC, COS, COBAS i SO), és la continuïtat de la del 28 d’octubre que, com dèiem fa uns dies, juntament amb l’enorme tasca de les diferents plataformes d’interines, ha generat prou pressió com per aconseguir modificacions de la versió inicial de l’Icetazo. Però també dèiem que aquestes modificacions segueixen deixant fora de l’estabilització a moltes companyes interines en frau de llei, i que és cabdal seguir pressionant fins al final per aconseguir l’estabilització de totes elles i que la vaga és la millor forma de fer-ho possible. Considerem molt important la unitat del sindicalisme alternatiu en aquesta lluita (i més tenint present el paper de CCOO, UGT i CSIF defensant les oposicions per seguir traient-ne rèdit). Per tant, valorem molt positivament aquesta nova convocatòria conjunta i ens hi deixarem la pell en que sigui un èxit perquè d’això pot dependre el futur de moltes companyes i companys.

D’altra banda, també tenim molt present l’opinió de part de la nostra afiliació i de les companyes amb qui hem compartit debat els darrers dies -i així ho seguirem fent en els propers- de que amb una nova convocatòria d’un dia potser no n’hi ha prou i que, atesa les greus repercussions de l’Icetazo per moltes interines i el poc marge de temps perquè s’aprovi, caldria convocar més dies de vaga unitària d’aquí a la seva aprovació. Aquest va ser el posicionament que, des de CGT (sector d’Ensenyament) vam traslladar a la Taula Sindical en el debat sobre la continuïtat del 28. Veiem urgent i necessari seguir amb aquestes mobilitzacions conjuntes, ja que part de la nostra afiliació segueix apostant per més dies de vaga sempre que sigui des de l’espai del marc sindical unitari. 

En aquest sentit, i com a sindicat assembleari que som, seguirem debatent amb la nostra afiliació que decidirà, en el transcurs de la propera setmana, sobre la possibilitat de fer més convocatòries de vaga d’aquí a l’aprovació de l’Icetazo, que es preveu a la primera setmana de desembre. Ens agradaria que la decisió sobre noves convocatòries de vaga pugui comptar amb la màxima unitat sindical i per això ja hem contactat amb altres sindicats combatius per valorar aquesta possibilitat. Un cop haver tingut resposta a aquesta proposta, i en funció de la mateixa,  valorarem i decidirem en les assemblees que durem a terme la setmana vinent amb les nostres afiliades i afiliats.
Entretant, reiterem la nostra crida per a que treballem totes i tots, interines i funcionàries, treballadores i usuàries, per fer de la vaga del 30 de novembre i de les accions dels dies anteriors, un èxit que pugui arrencar més millores a l’Icetazo i fer possible l’estabilització de totes les treballadores interines en frau de llei.
El moment és ara i ens afecta a totes! 

Defensem les interines, defensem els serveis públics!

CGT Ensenyament