Setmana de lluita a l’educació pública [del 4 al 10 de febrer]

Propera Assemblea de treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona: divendres 1 de febrer a les 18 ’30h, al Centre Social de Sants (carrer Olzinelles 30, Barcelona. Metro: Plaça de Sants).

esquerda_setmana_delluita.pdfEl 29 de novembre vam engegar mobilitzacions a l’educació pública per revertir, d’una vegada, les retallades que encara patim des de la “crisi/estafa”. Vam dur a terme una vaga que valorem positivament, tot i no ser convocada pels sindicats de concertació.

Aquesta era i és la plataforma reivindicativa:

plataforma.png

Considerem però, que amb un dia no n’hi ha prou. A la reunió del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) amb el Conseller Josep Bargalló l’11 de desembre, aquest va supeditar totes les millores laborals a l’aprovació dels pressupostos. Es va mostrar en contra de disminuir les hores de permanència a secundària. A més a més, va transmetre que caldria escollir entre la reducció de ràtio o el retorn a l’horari lectiu. I entre la reducció de la jornada lectiva a majors de 55 o el retorn del primer estadi a sexenni. Cal així, donar empenta al Conseller perquè l’educació pública sigui una prioritat de país, amb… o sense pressupostos.

L’actual debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que aquests no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això, l’Assemblea de treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona, sorgida la jornada de vaga del 29N, està construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer. Coordinant-se amb famílies i estudiants i convocant tancades a centres com a Badalona, Esplugues de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sabadell, Sant Martí Sarroca, Sitges, etc. I una última tancada centralitzada divendres 8 de febrer oberta a tothom, a l’Escola Montseny (carrer del Torrent del Remei, 2-10, Barcelona. Metro: Vallcarca). Començarà a les 17 h amb un Taller de pancartes i activitats per infants. A les 18 h Taula rodona amb diferents lluites, a les 19 h Assemblea de continuïtat, a les 21 h Sopar i a les 22 h Cinefòrum i espai per passar la nit. Continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

Volem fer créixer aquest moviment, així que fem una crida als treballadors i treballadores de l’educació pública a organitzar-se en assemblees als centres, i a posar-se en contacte amb l’assemblea de treballadores: al correu electrònic revertimretallades@gmail.com i al compte de Twitter: @treballadoresed

Des de CGT pensem que ara és el moment de recuperar els nostres drets, i fer que l’educació pública sigui realment una prioritat de Govern. Això ho aconseguirem construint i continuant la lluita des de baix, amb les eines més potents que tenim els treballadors i les treballadores com són les vagues amb continuïtat, decidides des dels centres.

Fem una crida a continuar convocant assemblees, per organitzar la setmana de lluita i debatre sobre la possibilitat de vagues, per aconseguir unes condicions laborals dignes i una educació pública inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, laica, feminista i coeducadora, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat amb tots els recursos necessaris.

Propera Assemblea de treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona: divendres 1 de febrer a les 18 ’30h, al Centre Social de Sants (carrer Olzinelles 30, Barcelona. Metro: Plaça de Sants).

#RevertimLesRetallades ARA!
#LaLluitaEduca, eduquem en la lluita!

Adjuntem formulari per enviar les dades dels centres que feu tancades a l’Assemblea de treballadores:
https://tinyurl.com/formulari-tancades

setmana_de_lluita.jpg

setmana_lluita_4f_10f.png