Solidaritat i suport al Sindicat de Treballadores de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna

El Sindicat d’Ensenyament de la CGT de Barcelona vam decidir en assemblea donar suport al Sindicat de Treballadores de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna.

L’ajuda rebuda pel Sindicat d’Educació i Ciència d’Ucraïna es destinarà a comprar aliments (conserves, cereals, farina, sucre, etc.) i roba per als docents, membres del sindicat i les seves famílies que continuen a Mykolaiv, una regió on les condicions de vida són terribles.

Fins ara la majoria d’escoles estan tancades i funcionen només les que tenen refugis-, molt castigada pels bombardejos russos i l’avanç cap a Odessa que justament aquí es va poder aturar. L’ajuda, tant roba d’abrigar com menjar, es compra a la mateixa Ucraïna, així que el que recullen són ajudes en metàl·lic en el compte d’Ajuda Obrera Internacional ES83 2100 0614 3402 0043 0991.

Igualment, les companyes que van fer la proposta estan disposats a donar xerrades explicatives de la situació d’Ucraïna i dels 3 viatges que han realitzat, tots ells en col·laboració amb els Solidarity Collectives ucraïnès, de caire antiautoritari, i tots els lliuraments els han realitzat directament als sindicats miners independents de ferro i carbó de Kriví Rih i Dovropilia (Donbàs) respectivament, i als ferroviaris de Kriví Rih i Zaporíjia.

Comunicació de Georgiy Trukhanov President del Sindicat dels Treballadors de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna

Benvolguts companyes,

Fa un any, Rússia va llançar una invasió a gran escala d’Ucraïna, que ha provocat enormes pèrdues humanes, desplaçaments de població, crisi humanitària, destrucció d’infraestructures crítiques i d’instal·lacions educatives i mediques, així com canvis totals en la vida dels ucraïnesos. Milers de civils, incloses més de 464 criatures, han mort i 931 han resultat ferides. Les xifres exactes encara no se saben i poden ser molt superiors. Al voltant de 2.631 institucions educatives han estat danyades, 420 escoles han estat completament destruïdes pels bombardeigs.

Milers de persones han perdut la seva llar i els seus mitjans de vida, i no tenen menjar ni roba. Una situació humanitària catastròfica s’ha produït a les ciutats de les zones oriental i central d’Ucraïna: Khàrkiv, Mykolaiv, Kherson i altres ciutats i pobles. Els que han pogut fugir amb vida d’aquests llocs han perdut tot el que tenien.

És extremadament difícil avaluar l’impacte de la guerra en els sectors de l’educació i la investigació, sobretot a causa de la imprevisibilitat dels futurs desenvolupaments i dels problemes de recollida d’informació. Molta gent ha fugit a la part occidental d’Ucraïna o a l’estranger o encara viu refugiada en soterranis sense internet ni comunicació mòbil.

Més de 7 milions de refugiats han fugit d’Ucraïna. Però el 80% dels ucraïnesos que s’han refugiat a l’oest d’Ucraïna es quedaran a Ucraïna.

El Sindicat de Treballadors de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna, com molts altres sindicats d’Ucraïna, dona suport activament als refugiats, contribueix a la prestació d’ajuda humanitària i ofereix assistència als seus membres. Alhora, a causa de la invasió russa a Ucraïna, el pagament de les quotes d’afiliació al Sindicat de Treballadors de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna és irregular i hi ha moltes dificultats per recaptar-les.

En vista de la situació a Ucraïna, el Sindicat de Treballadors de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna us agraeix el vostre suport a Ucraïna en aquest període difícil per al nostre país i la vostra voluntat d’ajudar els docents ucraïnesos.

L’ajuda rebuda pel Sindicat d’Educació i Ciència d’Ucraïna es destinarà a comprar aliments (conserves, cereals, farina, sucre, etc.) i roba per als docents, membres del sindicat i les seves famílies que continuen a Mykolaiv, una regió on les condicions de vida són terribles.

Junts som una força que no es pot vèncer. Continuem units!

Georgiy Trukhanov President del Sindicat dels Treballadors de l’Educació i la Ciència d’Ucraïna