UAB. PDI Associat i Substitut: No es cap estabilització, és una presa de pèl

Informació important per a PDI associat/substitut

El rectorat va comunicar els sindicats i el comitè d’empresa que vol concursar les places de professor associat entre ara i finals de curs. La UAB vol ser la primera universitat catalana en implementar la LOSU per aquesta figura docent i NO VOL demanar cap moratòria.

Què suposarà això per al PDI associat actual?

  • Reducció de potencial docent màxim de 18 a 12 crèdits, amb la corresponent reducció de salari que rondarà els 600 € al mes.
  • Haver de concursar places en les quals, en molts casos, ja fa anys que imparteixen docència i per a les quals ja han anat passant concursos periòdicament.

La UAB, experta en precarització del professorat

La UAB s’ha aprofitat durant gairebé dues dècades de la contractació fraudulenta de professorat Low Cost i ara, en lloc de defensar les persones que han sostingut el sistema amb la seva professionalitat i dedicació, ha decidit convertir-se en la universitat catalana líder en precarització de professorat. 

Per tot això, des de la CGT demanem que: 

  • S’aturi immediatament aquest procés
  • Convocatòria de places de professorat a temps complet per donar resposta a les necessitats reals de la universitat
  • Que no s’utilitzi la figura del professorat substitut per precaritzar, encara més, el professorat associat (hem vist professorat que ha estat contractat durant anys per impartir una assignatura com a associat, i que ara se’l contracta com a substitut per impartir el mateix contingut)
  • Que tot el professorat que fa anys que exerceix encadenant contractes temporals, sigui automàticament contractat de forma estable d’acord amb la sentència ECLI:EU:C:2024:149 del Tribunal de Justícia Europeu (TJEU) 
  • Que els salaris del professorat associat passin d’A3 a A4

No podem acceptar la presa de pèl que suposa aquest suposat procés d’estabilització i exigim que es produeixi una negació real amb els representants de les treballadores i treballadors.

Estabilització per a tothom! A mateixa feina, mateix salari!

Si teniu cap dubte o problema, podeu contactar amb nosaltres a cgt.ensenyament@uab.cat.

DEFENSA ELS TEUS DRETS: Un dret que no es defensa és un dret que es perd.

Article original al blog de CGT UAB

Logo CGT UABSecció Sindical de la CGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
twitter @cgt_uab
facebook @CGTUAB