Un govern efectiu … per retallar

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya. Ja fa anys que les polítiques econòmiques dels diferents governs cada vegada s’assemblen més. Avui ho hem tornat a veure. El Govern de Junts per Catalunya i ERC ha aprovat una nova retallada de la despesa pública, concretament del 6% a la major part de les partides del seu pressupost. La retallada, ordenada el dia 1 d’agost, la va publicar el DOGC abans d’ahir dia 6 d’agost i va entrar en vigor ahir dimecres (Publicació al Diari Oficial de la Generalitat). Aprofitant les vacances d’estiu, seguint la mateixa estratègia del govern Rajoy quan, els divendres dels mesos de juliol i agost del 2012 anaven promovent retallada rera retallada. Tot plegat, seguint les directrius del govern espanyol, de la Comissió Europea i del FMI.

Les retallades promogudes pel govern “efectiu” de Torra i Aragonés són del 6% de la despesa pública. En la mesura en que deixen fora el capítol de personal i despeses financeres (pagament de deutes, per exemple), en molts dels programes la repercussió de la retallada serà encara molt més grans. Si ja teníem uns serveis públics mutilats i privatitzats en l’era Mas-Colell i Mas, la retallada actual els pot deixar encara més ferits de mort.

Ja fa temps que tenim molt clar que cap govern defensa els interessos de la classe treballadora. Que les actuals retallades vinguin de la mà de suposats partits d’esquerres (ERC a Catalunya, PSOE al conjunt de l’Estat) ens evidencia que els diferents governs actuen al dictat dels interessos del capital. Davant d’això, fem una crida al conjunt dels treballadors i treballadores dels serveis públics i, en general, a tota la població, a mostrar públicament el nostre rebuig a aquesta nova tongada de retallades en les nostres condicions de vida.

No deixarem que amb cortines de fum mercadegin amb la nostra vida. Exigim al govern una rectificació immediata. En cas contrari, haurà de fer front a la lluita al carrer i als centres de treball on defensarem activament els nostres drets.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya