Uns dos-cents alumnes boicotegen les proves de 4t d’ESO i nosaltres els donem gràcies per la lliçó

Segons el diari “Ara”, “prop de 200 estudiants de Catalunya han biocotejat les proves de competències bàsiques”. Des de Deixa de ser una illa-CGT ens traiem el barret que no portem i els diem que gràcies per la lliçó i que estem en deute amb ells i elles. I els prometem que ens esforçarem per aprendre a desobeir tan bé com ells han fet.
La notícia diu el següent:

Uns dos-cents alumnes catalans han boicotejat aquest dimecres les proves d’avaluació de quart d’ESO que es fan a les escoles catalanes per protestar contra les retallades. Dos dels instituts que han boicotejat les proves són el Lluís de Requesens de Molins de Rei (Baix Llobregat) i el Salvador Dalí del Prat del Llobregat (Baix Llobregat).
A l’institut Lluís de Requesens ha secundat el boicot més del 90% de l’alumnat i “només dos o tres estudiants per classe” han realitzat la prova, segons ha informat a Efe David Lloberas, un dels representants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha promogut la iniciativa.

Lloberas ha assegurat que quan se’ls ha lliurat l’examen, els alumnes han optat per deixar-lo en blanc o bé per “escriure consignes en contra de les retallades i a favor d’una educació pública”.
En la majoria de casos, els estudiants han escrit, segons Lloberas, el lema “Prou retallades” i han denunciat “la massificació de les aules que estem vivint en aquest centre, amb més de 33 persones en una classe molt petita, d’uns 30 m2”. Quant a l’institut Salvador Dalí del Prat del Llobregat, la directiva ha assenyalat a Efe que “força gent” ha seguit el boicot i ha precisat que “segurament un 80%” d’estudiants
El departament d’Ensenyament ha minimitzat el boicot i ha assegurat que serà cada centre el que emprengui les “actuacions que calgui” contra els alumnes.