Valoració de la vaga i ocupació del rectorat. Seguim.

Convoquem demà dia 10 de juny a les 11:00, roda de premsa al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, per tal d’explicar i valorar el desenvolupament de la vaga, 48 hores després de l’inici de l’ocupació, així com la resposta de la institució.

En el marc de la convocatòria de vaga pels dies 8, 9, 10 i 11 de juny s’ha ocupat el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els motius tant de la convocatòria de vaga com de la ocupació són essencialment els mateixos; la manca de voluntat negociadora per part de l’Equip de Govern.

Durant aquests dies, els treballadors en vaga han instat diverses vegades a l’Equip de Govern, i en particular al Rector, a celebrar una reunió sobre els punts de la convocatòria de la vaga que, en resum, estan enfocats en acabar amb la precarietat i la inestabilitat de la plantilla. És significatiu que la UAB, com la resta de les Universitats catalanes, està al capdavant de la inestabilitat, amb més del 60% de la plantilla contractada amb caràcter temporal. El Rector, però, es nega a establir cap tipus de conversa amb els treballadors, ignorant i menyspreant les diverses reivindicacions. Més encara, la tònica general ha estat de crispació i burla, amb reaccions tan inapropiades com la del rector, Javier Lafuente, estripant una octaveta davant del piquet i que avui ni tan sols ha acudit a la Universitat. A això s’hi sumen amenaces insinuades, acusacions sense fonament sobre un presumpte boicot a la selectivitat i sortides de to d’alguns vicerectors que s’han dirigit als treballadors de manera inapropiada.

Tots aquests motius ens porten a mantenir la convocatòria de vaga i a valorar la possibilitat d’emprendre noves accions que puguin acabar amb la situació de bloqueig en la que estem que acaba comportant l’explotació de la plantilla.

Per tal d’explicar i valorar el desenvolupament de la vaga, 48 hores després de l’inici de l’ocupació, així com la resposta de la institució convoquem demà dia 10 de juny a les 11:00, roda de premsa al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

9 de juny del 2021

Assemblea d’Associats de la UAB, Col·lectiu de Doctorandes en Lluita i Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT a la UAB

image_pdfimage_print