Valoració Vaga 9 d’octubre

valoracio_9-o.pdfEls sindicats convocants valorem molt positivament el seguiment i l’impacte de la vaga de vaga d’avui, 9 d’octubre. Calculem que hi han participat uns 10.000 docents, la qual cosa significa un seguiment als voltants d’un 12% del total del col·lectiu.

Podem assegurar que s’ha trencat el normal funcionament dels centres, principal objectiu de la vaga. Per tant la vaga ha estat un èxit tot i que l’impacte ha estat desigual segons els territoris, essent superior a Barcelona amb les seves comarques i a Tarragona, i inferior a les terres de l’interior.

Volem remarcar igualment la guerra bruta que en els dies previs s’ha desencadenat contra aquesta vaga, amb la difusió de rumors i fake news intoxicadors i desinformadors:

1.- Contra el que és preceptiu, el Departament de Treball ha demorat la publicació dels serveis mínims, la qual cosa ha causat una sensació d’incertesa de cara a l’organització dels centres i la participació en la vaga. No ho va fer fins ahir, 8 d’octubre, i amb unes mesures draconianes que, afegides a la precipitació, han comportat una reducció significativa del seguiment. Més del 30% de les plantilles han quedat assignades a serveis mínims. Sembla que a l’Administració li preocupa més la vaga que la pandèmia.

2.- S’han difós també pels centres fake news que, aprofitant que no apareixien els serveis mínims, apuntaven que la vaga havia estat il·legalitzada, tot escampant la incertesa i el desconcert. Ens consta igualment que s’ha estat dient, amb finalitats clarament «esquirolesques», que els descomptes salarials per participar en la vaga serien del totals de dies entre el 9 i el 15. Informacions, en ambdós casos, completament falses i amb una intencionalitat clarament intoxicadora.

3.- Alguns mitjans han silenciat l’informe que vam presentar sobre l’impacte de la pandèmia als centres, en el qual demostràvem, amb les dades del Departament, que en fa lectures completament maquillades.

Malgrat tot això, i al fet que no fos una convocatòria unitària, el seguiment ha estat similar al d’altres convocatòries. Convidem públicament els sindicats que avui no hi eren a participar en la propera jornada de vaga del 15 d’octubre.

sps_cgt-3.png