Vídeo de la xerrada “Googleització de l’educació pública. Alumnes, centres i departament”, a càrrec de Cecilia Bayo

Gravació de la xerrada “Googleització de l’educació pública. Alumnes, centres i departament”, del passat dia 26 de novembre que va anar a càrrec de Cecília Bayo.

Sobre la Cecília Bayo @Formatistica

La Cecília és una defensora unívoca de l’educació pública amb una trajectòria vinculada a espais des d’on es treballa per buscar alternatives i propostes a unes polítiques que cada vegada malmeten i posen més en qüestió el concepte d’educació pública com a servei públic, universal, gratuït, laic, feminista i de qualitat. En aquesta línia la ponent forma part de l’Assemblea Groga de Gràcia, ha participat i impulsat el “Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana” que va tenir 3 edicions entre el març del 2017 i l’octubre del 2018. També està implicada en la transformació de l’escola pública vers una escola feminista, en aquest sentit la Cecília també ha estat participant i impulsora de l’espai Escoles Feministes. Des de l’entrada del gegant google a les escoles, la ponent forma part del grup de mares i pares aliats amb XNET per la democràcia digital en educació.

A continuació enllacem algunes publicacions i entrevistes destacades:

És l’hora de l’educació digital, crítica, avançada i sobirana (publicat dintre del projecte DATUM, d’Aulamedia) (novembre 2020)

I el nou conseller d’educació és… (octubre 2020)

L’educació en joc: per quin model hauríem d’apostar? (juny 2020) En aquest enllaç podreu contrastar dos opinions, nosaltres ens quedem amb la de la Cecília, especialment després de constatar que l’Escola Nova 21 és un producte que no aporta res a l’educació, i que accelera encara més la segregació escolar entre les escoles de Catalunya.

L’Escola pública en mans de la concertada. En comencem a parlar? (febrer 2017)

On és el Departament d’Ensenyament? (novembre 2016) Innovació i privatització. Dos fets, aparentment inconnexos, cada cop prenen més sentit quan els mostrem junts

-Aprendre a desemmascarar el sistema o com educar en pensament crític avui. Intervenció de Cecilia Bayo de l’Assemblea Groga de Gràcia a les jornades Construïm escola republicana, aturem el 155 del 16 de desembre de 2017 a Gràcia

– ENTREVISTA:
L’ Economia feminista a l’aula (2020)