17M concentració per l’estabilització del personal interí

Dijous 17 de Maig CONCENTRACIÓ per l’estabilització del personal interí. Prou inestabilitat!

18h Plaça Sant Jaume

Les oposicions massives dels propers anys que poden suposar l’estabilització de la gran majoria de l’actual personal interí o l’acomiadament de molts i moltes companyes. A Andalusia ja s’estan fent vagues sota el lema “Els qui estan es queden”. Aquest és el camí a seguir per aconseguir un canvi del model d’accés a la funció pública basat en l’experiència docent i no pas en exàmens teòrics. (Veure Esquerda Oposicions: estabilitat o acomiadaments. Nosaltres decidim!)

Cartell color PDFCartell B/N
concentracio_interines_1_.png

#EstabilitatInterina #LluitaInterina #LesQueHiSonSHiQueden #LosQueEstanSeQuedan #EstabilidadInterina

Des de CGT exigim l’estabilitat del personal interí i substitut però, en vista dels darrers acords acceptats pels sindicats de la mesa, desconfiem del que pugui sorgir d’allà. Hem de pressionar per tal de garantir l’estabilitat de totes les persones que actualment ocupen vacant o que fan substitucions sense contrapartides ni requisits addicionals.

És urgent també un pla d’estabilitat real, que garanteixi una contractació per tot el curs d’aquell professorat substitut que treballa gran part del curs amb les intermitències de caps de setmanes i dies entre nomenaments. I igualment, i per combatre la precarietat del professorat substitut, contractacions de com a mínim mig curs quan l’historial de la persona substituta acumula un determinat nombre de dies treballats de més d’un trimestre. Perquè fraccionar l’oferta de treball significa acceptar salaris de misèria amb les dificultats que, a més, comporta per compatibilitzar-la amb d’altres feines.

El paper que juga el Departament d’Ensenyament com a ETT, no és molt diferent del que practiquen altres empreses a l’àmbit privat amb els “contractes escombraries”. Cap de les reduccions de jornada no ha de ser inferior a mitja jornada.

La mobilització tornarà a ser l’element clau

Malgrat que ens diguin que no és possible canviar l’actual procediment d’oposició per un que prioritzi els serveis prestats perquè la normativa actual no ho permet, els canvis de normativa són voluntat política i nosaltres hem de pressionar per a canviar un sistema d’accés a la funció pública que és injust, obsolet i ineficient. El que dificulta aquests canvis és sovint el conformisme dels propis sindicats de negociadors que donen per bones “millores” com la reducció de la nota de tall de la fase teòrica per a l’accés a la fase de mèrits que segueix deixant fora a moltes persones que, per càrregues familiars o per la pròpia càrrega laboral als centres educatius, poden no arribar a aquestes notes mínimes.

Ni les 2.000 places convocades com les milers que es poden derivar de la reducció de la taxa d’interinitat al 8% tenen establert encara el procediment de concurs i per tant és ara quan hem de pressionar per aconseguir aquests canvis.

Des de CGT Ensenyament fem una crida a tot el professorat a organitzar assemblees i mobilitzacions per tal d’exigir:

– Accés a la funció pública per concurs de mèrits que prioritzi els serveis prestats.
– Garantia d’estabilitat a tot l’actual personal interí i substitut sense requisits addicionals.
– Increment de plantilles per millorar la qualitat de l’ensenyament públic i permetre la incorporació de nou personal docent.