[29J] Berenar reivindicatiu de Substituts i Substitutes en Lluita

Convocatòria al Berenar reivindicatiu de Substituts i Substitutes en Lluita:
El proper dilluns 29 de juny les 17h, Departament d’Educació, Via Augusta (BCN)

La crisi sanitària dels darrers mesos ha fet paleses les deficiències cròniques del sistema educatiu català. L’infrafinançament i la manca de recursos materials i humans han dificultat l’atenció educativa telemàtica, augmentant les desigualtats educatives de l’alumnat que es troba en situació de risc. La gestió de la crisi per part del Departament d’educació ha impedit que el personal docent substitut pogués continuar treballant durant el tercer trimestre realitzant tasques de suport a la docència telemàtica i d’atenció personal a l’alumnat.

Milers de substituts i substitutes, que en una situació de normalitat haguéssim treballat durant el tercer trimestre, ens hem vist abocades durant la crisi a l’atur, en el millor dels casos, sense cap tipus d’ajut per part de l’administració. Aquesta situació de vulnerabilitat laboral no només afecta els drets del personal docent sinó també la qualitat de l’escola pública. D’aquesta manera s’ha estalviat molt diners, en comptes dapostar per la qualitat del sistema educatiu durant el confinament.

El curs vinent es preveu molt complicat i la gestió del Departament continua sent erràtica i amb mesures de cara a la galeria que no es tradueixen en recursos reals i en mesures concretes que garanteixin el dret a l’educació de l’alumnat català i els drets i la seguretat laboral del personal docent. Amb la conseqüent responsabilització i desprestigi docent, com va succeir al juny, en comptes d’assumir directament amb valentia les funcions i responsabilitats que li pertoquen.

Per tot això, hem convocat una trobada per dir al Departament d’Educació que ja no volem més molles, volem el pa sencer. Trobada que també ens serveix per reforçar la mobilització amb els agents sindicals, amb les assemblees de famílies i els col·lectius i plataformes de docents i de persones preocupades per l’escola pública.

A les 17h del dilluns 29 de juny ens concentrarem al Departament d’Educació a Via Augusta per manifestar la situació de vulnerabilitat en què es troba el sistema educatiu públic català. A les 18h us convoquem per poder realitzar una petita assemblea i debatre al voltant de dos eixos que considerem fonamentals de cara al curs vinent:

  • l’augment de professorat i recursos per reduir les ràtios;
  • l’estabilització del personal docent.

Ja en una situació de normalitat aquestes reivindicacions serien imperioses per millorar la qualitat educativa, donat l’infrafinançament que pateix l’educació pública a Catalunya. Amb l’amenaça de la crisi sanitària i educativa, al retorn del nou curs, és fonamental i urgent que s’incrementin els recursos humans i materials a l’educació pública.

El curs passat es va iniciar per part dels sindicats una procés de mobilització per revertir les retallades de la darrera crisi financera. Si no ens organitzem ara, la nova crisi agreujarà encara més les deficiències estructurals de la nostra escola.

ebvwdx4wsaia_kg.jpg

ebvwdryxkaaupek.jpg