5 dies de vaga educativa: un mes de març històric, i disposades a tornar-hi

Felicitats, felicitats, felicitats! Aquest mes de març hem fet història. El descontentament acumulat per tantes decisions polítiques que han volgut trepitjar els nostres drets laborals i el dret a l’educació pública com a servei públic l’hem transformat en lluita. Hem tornat a aprendre a organitzar-nos, hem ofert múltiples mostres creatives de comunicar quin és el veritable motiu que ens ha fet sortir al carrer. I quan ho teníem tot en contra, hem guanyat.

No podem negar que ens hem trobat un Departament d’Educació liderat per la prepotència i la insolència, que no ha permès que es materialitzin les nostres demandes, però no ens enganyem, aquests 5 dies de vagues contundents no es quedaran aquí. Mai cap lluita ha estat fàcil, ni curta. Però la conselleria sap que hem guanyat perquè hem aconseguit fer arribar el nostre missatge, i cada vegada són més els suports que estem rebent, i també sap que aquests dies n’hem après molt d’anar plegades i de lluitar per un objectiu comú, i sobretot sap que estem disposades a tornar-hi. 

Aquests cinc dies ens hem trobat totes: docents, personal laboral, educadores de bressol, TIS, TEEI, educadors i educadores, integradores, i fins i tot direccions. Juntes hem deixat buides les aules i hem explicat a les famílies la importància de les nostres mobilitzacions.

Hem aconseguit canviar el relat del carrer, hem mostrat a la societat la radiografia de la cada vegada més precària situació en què es troba l’educació pública i hem explicat la dificultat de tirar endavant l’educació dels i les alumnes amb la manca de recursos constant i les retallades a les nostres condicions laborals, que inevitablement afecten en l’aprenentatge de l’alumnat.  Una educació pública, que a ulls dels nostres governants, només sembla que sigui una oportunitat per anar derivant fons públics cap a les seves empreses privades. I, per tant, lluny de revertir les retallades i invertir dignament en un sector tan estratègic com és l’educació d’un país, continuen segregant-la, retallant-la, privatitzant-la  i precaritzant-la. 

Seguirem amb les mobilitzacions, fent assemblees de centres, de barri, de zona i de territoris, i aconseguint el suport de tots els agents de la comunitat educativa. Està a les nostres mans defensar: una educació 100% pública, inclusiva, democràtica, feminista, laica, transformadora, en català, amb recursos i de tots i totes. 

Fotos 15M16M17M29M30M