A les llars d’infants de la Generalitat

Companyes i companys:

La CGT defensem que l’etapa 0-3 és una etapa educativa important i que per això és necessària l’existència de llars d’infants i escola bressol pública i de qualitat.

A més demanem que totes les places que s’han de crear, per poder donar resposta a les necessitats reals de la població, siguin públiques. Per això, també estem en contra de les diferents propostes de privatització de les actuals Llars d’Infants o escoles bressol ja siguin de la Generalitat o municipals.

Durant anys les llars d’infants de la Generalitat i d’alguns ajuntaments, com les de Barcelona, han estat un referent clar d’escola pública i de qualitat. Però en els últims anys hem vist com ha empitjorat les condicions de treball amb un increment de les ràtios i una disminució de les plantilles. La privatització de serveis de cuina i menjador i el canvi de mestres per monitors/es en algunes hores ha comportat una disminució de la qualitat de moltes d’elles. La CGT va estar al costat de companyes i companys de les llars d’infants que depenen de l’IMEB de Barcelona en la seva lluita en contra de la seva reconversió/privatització .

Des de la CGT veiem amb molta preocupació la situació actual de les llars d’infants de la Generalitat.

El Pacte del Tinell recull la municipalització de les llars d’infants i de les escoles d’adults de la Generalitat. Però aquest projecte de municipalització encobria un ampli pla de privatització total o parcial de les escoles bressol. Quan es va plantejar la seva posada en marxa, van aparèixer projectes de tota mena: municipis que directament desplaçava els/les mestres, juntament amb els TEI, com a TEI a l’etapa d’infantil en els CEIPs i deixava en la total incertesa als educadors amb diferents titulacions, especialment en el cas de persones que només tenen idoneïtat i a la resta de treballadors (cuineres, conserges, …). o projectes que privatitzava el personal i la gestió l’escola. Altres en els què l’Ajuntament proposava l’homologació amb els seus propis centres en condicions inferiors,….

Segons declaracions del mes de febrer, de l’àrea d’educació de la Federació de Municipis, el procés de municipalització de les llars l’infants, que anava més avançat que el d’escoles d’adults, està aturat (hi havia d’haver eleccions municipals i després havien de clarificar el tema) i deixava pel proper curs l’acompliment de l’acord. Ara el futur no està clar cap a on va i això crea molta angoixa a tothom.

Els partits de Govern de la Generalitat s’omplen la boca parlant de la manca de places públiques i de milers de noves que es crearan, mentre deixen caure les que són pròpies i de les que són més responsables.

Com a sindicat manifestar-vos el total suport en defensa de:

Les condicions de treball d’educadores i educadors.
La defensa del servei públic i de qualitat.

Per tot això volem conèixer les vostres opinions i participar en la defensa i millora de les vostres condicions de treball.

Secretariat Permanent d’ensenyament de la CGT de Catalunya.

Secció sindical d’escola bressol de l’Ajuntament de Barcelona.