A l’Institut de l’Ebre es vulnera el dret a vaga de les treballadores

Les afiliades a la CGT Catalunya reunides en assemblees van decidir convocar vaga parcial de 2 hores a tots els sectors pel dia 7 de febrer contra les guerres que precaritzen la classe treballadora i, més concretament, contra el genocidi al poble palestí. En particular, les 2 últimes hores de la jornada diària de cada treballador. Un altre sindicat, la IAC, va convocar vaga parcial de 12h a 14h pel mateix dia a totes les administracions públiques.

Com que el dret a vaga és un dret fonamental s’ha d’interpretar de forma extensiva i, en conseqüència, qualsevol treballadora de l’administració pública tenia dret a adherir-se a ambdues vagues fent fins a 4 hores de vaga.

A un dels centres educatius més grans de la província de Tarragona, l’Institut de l’Ebre, es va vulnerar el dret a vaga de les treballadores. La direcció del centre va comunicar a totes les treballadores que no es podien adherir a les dues vagues convocades pel dia 7 afirmant que havien d’escollir una de les dues franges horàries (de 12h a 14h o les dues últimes hores de la jornada). Des del centre al·leguen que seguien les indicacions de Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre els quals ho confirmen assegurant que van rebre una instrucció de Serveis Centrals del Departament d’Educació.

Finalment, la direcció del centre va rectificar enviant un correu electrònic a totes les treballadores. Aquest contenia el reenviament d’un correu previ en el qual la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics assegurava als Serveis Territorials que “el personal convocat pot fer les dues vagues en els dos períodes de temps que han estat convocades, és a dir, pot exercir el seu dret de vaga en el període de les 12h a les 14h i també durant les dues darreres hores de la seva jornada laboral”. El problema és que aquesta rectificació va arribar a les treballadores del centre a les 13:27h impossibilitant el seguiment d’ambdues convocatòries i, per tant, vulnerant el seu dret a vaga.

El dret a vaga és un dret fonamental pel qual han lluitat les treballadores històricament i mai permetrem que trepitgen els nostres drets. Per això des de CGT hem presentat una denúncia formal davant d’Inspecció de Treball exposant la flagrant vulneració del dret a vaga de les treballadores de l’Institut de l’Ebre.

 En cas que l’equip directiu del teu centre exerceixi una direcció despòtica NO respectant el teu dret a vaga o qualsevol altre dret laboral truca’ns i organitza’t amb nosaltres! Acudeix a l’assemblea del teu territori i decideix-ho tot! Entre totes, TOT!