Activitats formatives COVID-19 per a centres educatius

El Departament d’Educació presenta aquest pla de formació per atendre les necessitats de formació dels equips dels centres educatius en relació amb la pandèmia. Les formacions tindran lloc durant el primer trimestre de curs.

Es tracta d’una formació obligatòria que convé realitzar abans del començament del curs lectiu i és per aquest motiu que es demana la realització per part de tot aquell personal que estigui en condicions de realitzar-la entre el 7 i el 14 de setembre. Per a les persones que no tinguin disponibilitat en aquest període, o que s’incorporin més endavant, podran accedir als materials formatius AQUÍ.

​En el cas que necessitis regenerar la contrassenya GICAR (ATRI) cal que la persona directora del teu centre accedeixi a la teva fitxa personal dins de l’aplicatiu GUAC i cliqui el botó: “REGENERA CONTRASSENYA GICAR”. Automàticament rebràs un correu amb les indicacions per a regenerar​​​​-la. La direcció del centre podrà donar d’alta personal de centre si el troba a faltar a GUAC.​

-* Mòdul 1. Mesures COVID-19 en centres educatius
Data i hora: Webinar. Té una durada aproximada de dues hores. Qüestionari.
Destinataris: Direccions, docents, PAE i PAS, inspecció
Contingut: Aproximació a la situació actual de pandèmia, tractament, mesures de prevenció, etc. Mesures de seguretat i higiene que s’estableixen als centres (ràtios, mascareta, temperatura, etc.).

Mesurs COVID (PDF)

Qüestionari certificació

-* Mòdul 2. Gestió del protocol de detecció de casos
Aquest mòdul tindrà lloc a Odissea, per tant requereix autenticació.

L’enllaç per entrar al mòdul estarà disponible aquí a partir del 8 de setembre a les 8 h. Allà hi trobareu instruccions per accedir als webinars corresponents.

Contingut: Instruccions per poder gestionar la detecció i seguiment de casos (docents i alumnat) als centres.

Protocol gestió de casos

-* Mòdul 3. Prevenció de riscos laborals 1 ​​​​

Data i hora: A partir de la tarda del dia 21 de setembre
Destinataris: Direccions o qui delegui (coordinador de prevenció dels centres)
Contingut: Mesures de prevenció relacionades amb la covid i que impliquen mesures organitzatives, etc.

Prevenció de Riscos Laborals (direccions)

Qüestionari certificació

-* Mòdul 4. Prevenció de riscos laborals 2

Data i hora: A partir de la tarda del dia 21 de setembre
Destinataris: Docents, PAE i PAS
Contingut: Mesures d’autoprotecció de seguretat i higiene en el lloc de treball. Prevenció de riscos durant el treball a distància.

Prevenció de Riscos Laborals (PDF)

Neteja i desinfecció d’espais exteriors (PDF)

Neteja i desinfecció d’establiments i locals (PDF)

Qüestionari certificació

-* ​Mòdul 5. Lideratge d’equips educatius en temps d’incertesa

El Mòdul 5, lideratge d’equips educatius en temps d’incertesa, està dirigit als membres dels equips directius dels centres educatius i tindrà lloc dijous 1 d’octubre a les 18 hores. Durant el matí de l’1 d’octubre s’enviarà per correu electrònic a todes les persones inscrites, l’enllaç mitjançant el qual podrà participar en aquesta formació.

S’ha tancat el formulari d’inscripció. El vídeo resultant d’aquest mòdul es posarà a disposició de les persones interessades que no hagin pogut inscriure’s dins l’espai Estem preparats del web Escola Segura​​.​

Data i hora: 1 d’octubre a les 18h
Contingut: Orientacions i propostes sobre les accions a fer amb l’equip educatiu per donar resposta a la situació actual. Eines per a l’acompanyament de l’equip des de la perspectiva emocional i de cohesió social.
Inscripció: L’assistència en directe del seminari requereix d’inscripció i té un aforament limitat. Formulari d’inscripció​​​​​​​​​​​​​​​​

-* Mòdul 6. Relació famílies i escola

​Data i hora: El mòdul estarà accessible a partir del dia 23​ de setembre.
Destinataris: Referents dels centres que coordinen el treball amb les famílies (coordinador/a pedagògic/a, etc)
Contingut: Orientacions i materials per a informar, sensibilitzar i formar a les famílies en relació a la situació actual i com fer-hi front amb responsabilitat comunitària. Estratègies per afavorir la implicació de les famílies en el seguiment educatiu dels fills i filles en circumstàncies adverses com pot ser el confinament.
Acreditació: Per certificar la formació del M​òdul 3 teniu fins el dia 13 d’octubre per emplenar el següent qüestionari

​Mòdul 7. Acompanyament emocional

Data i hora: El mòdul estarà accessible a partir del dia 29​ de setembre.

Destinataris: Docents, PAE i PAS

Contingut: Eines per poder comprendre i valorar l’impacte psicosocial que ha tingut la pandèmia en l’alumnat. Orientacions per a la intervenció en situacions de pèrdua i altres circumstàncies personals derivades de la situació actual.

Per a la realització de la formació s’han elaborat tres vídeos d’una durada d’uns 20 minuts, en què es parla sobre els temes següents:

  1. Impacte psicològic de la covid-19 en l’alumnat
  2. Reconeixement de factors de risc potencials
  3. Pla d’acció d’acompanyament a l’alumnat

L’impacte emocional de la covid-19 en la infància i l’adolescència [711,71 kB ]
Orientacions per atendre les emocions de l’alumnat

Acreditació: L’acreditació de la formació es podrà fer fins al 19 d’octubre, a través d’un qüestionari que trobareu properament dins l’espai Activitats formatives covid-19 per a centres educatius.

Web del Departament