Apunts assemblea bressol sobre el Manifest i les Oposicions

 A l’assemblea de treballadores realitzada el 9 de Desembre les educadores de les escoles bressol de Barcelona han parlat del Manifest sobre la precarietat a les escoles i, també, de les Oposicions.

Respecte al Manifest, en el qual es deixa constància de les dificultats afegides d’aquest inici de curs tan atípic marcat pel context COVID, s’ha acordat deixar a una banda la presentació i difusió d’aquest. Malgrat que el col·lectiu està d’acord que és un tema important i, que molts dels aspectes que es tracten ja fa anys que s’arrosseguen i que amb el tema actual s’han vist incrementats de manera exponencial, es considera que no és la principal preocupació d’aquests moments. Així i tot, un petit grup d’educadores elaborarà un decàleg enumerant aquelles lluites que portem anys treballant, sumat a les de la COVID i on s’hi afegirà, també, la intenció de l’administració de baixar-nos la categoria a les pròximes oposicions. Ja que de moment encara no es presentarà, resta obert a noves adhesions.

Pel que fa a les Oposicions s’arriba de manera unànime a l’acord de què no s’acceptaran unes oposicions a C1. De seguit es comencen a fer aportacions i s’arriben a altres acords en relació amb aquesta lluita:

– Elaborar un argumentari/manifest amb el perill que suposa baixar de categoria a  C1 , els motius pels quals rebutgem la proposta.

– Difondre missatge per les xarxes socials de forma massiva.

– Fer difusió de l’argumentari a les escoles, als grups municipals, als sindicats…

– Fer una roda de premsa per a exposar la problemàtica.

A més a més, també es fan altres propostes, com ara:

  • Buscar el suport de les famílies.
  • Sortir al carrer.
  • Contactar amb altres col·lectius que ens donin suport (grups feministes, entre d’altres).

Per continuar treballant en tot això les treballadores s’organitzen i es crea un grup obert a Telegram. Podeu entrar per continuar treballant.

https://t.me/joinchat/LUPo5RZ0uvSHafP9GO22Mg

PROXIMA ASSEMBLEA DE TREBALLADORES: 13 DE GENER DEL 2021.

CGT CEB- IMEB